DOLAR 32,3588
EURO 34,7003
ALTIN 2.382,01
BIST 10.196,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

En İyi VPN Uygulamaları (Ücretsiz)

10.02.2023
A+
A-

Bazı internet kullanıcıları çevrimiçi etkinliklerini gizli bir şekilde gerçekleştirmek, bazı internet kullanıcıları ise yaşadıkları bölgede yasak olan web sitelerine erişim sağlamak için sanal özel ağ ya da sık kullanılan adıyla VPN servislerine başvururlar.

Ancak ücretsiz bir şekilde en iyi VPN hizmetini hangi servisin verdiğini bulmak biraz zordur. İşinizi kolaylaştırmak adına 2020’de kullanabileceğiniz en iyi VPN servislerini listeliyoruz. Listemizdeki tüm VPN uygulamalarını ücretsiz kullanabilirsiniz. Bu liste sadece PC kullanıcılarına özeldir, Android ve iOS uyumlu mobil VPN uygulamalarına buradan ulaşabilirsiniz.

en iyi vpn

En iyi ücretsiz VPN uygulamaları: 

ProtonVPN 1.1.1.1 TunnelBear Hotspot Shield Windscribe NordVPN Express VPN  IPVanish

1. ProtonVPN:

Gizlilik ve güvenlik konusunda en az TunnelBear kadar iyi olan ProtonVPN, çok daha yüksek internet hızları ile sunuyor. ProtonVPN’in ücretli sürümü biraz pahalı olsa da ücretsiz sürümü 3 ülkede beş ayrı sunucuya bağlanmanıza izin veriyor. Ancak yoğunluk nedeniyle bu sunucuların internet hızınızı düşürebileceğini de hatırlatmamız gerekli.

2. 1.1.1.1– Cloudflare VPN

Dünyanın en büyük güvenli DNS sağlayıcısı olarak bilinen Cloudflare’in DNS ve VPN hizmeti olan 1.1.1.1, hem ücretsiz hem de kullanımı kolay bir sistem olarak en iyi VPN uygulamalarından birisi olarak görülüyor. Ancak uygulama ülkemizde bazı servis sağlayıcıların güvenlik engeline takılabiliyor. Bu durumlarda servis sağlayıcınızla iletişime geçerek IP banının kaldırılmasını ya da güvenli internet protokolünüzün iptal edilmesini talep etmeniz gerekebilir.

3. TunnelBear:

TunnelBear’ın en iyi yanı üst düzey güvenlik ile kimliksiz web etkinliklerini garanti ediyor olması. Kötü yanı ise sınırlı sayıda sunucusu olduğundan internet hızını ciddi şekilde düşürüyor olması. TunnelBear, kullanıcılara aylık 500MB ücretsiz VPN servisi sunuyor ancak TunnelBear hakkında bir tweet atarak kotayı 1.5GB’a yükseltebiliyorsunuz.

TunnelBear, normalde ücretli bir uygulama olmasına rağmen yaptığı açıklamada Kahramanmaraş depremi ve Twitter’ın erişime engellenmesi nedeniyle Türkiye’yi bant genişliği programına dahil ettiklerini ve uygulamayı kullanan herkese 10 GB veri limiti eklendiğini duyurdu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.