DOLAR 32,6015
EURO 34,7765
ALTIN 2.414,40
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Bir TikTok ‘Meydan Okuması’ Yüzünden 12 Yaşındaki Çocuğun Beyin Ölümü Gerçekleşti

31.03.2021
A+
A-

Son yılların en popüler sosyal ağlarından bir tanesi haline gelen TikTok, çeşitli “challenge“ların yani meydan okumaların çok olduğu bir platform. Kullanıcılar, bu meydan okuma akımlarına dahil olarak kendilerini ispatlamaya ve daha fazla takipçiye ulaşmaya çalışıyorlar. Ancak bu kez bir meydan okuma, yalnızca 12 yaşında olan bir çocuğun hayatına mal oldu

ABD’nin Colorado eyaletinde yaşamını sürdüren Joshua Haileyesus, TikTok’taki bu meydan okumada bilincini kaybedene kadar kendini nefessiz bıraktı. Bunun üzerine bayılan ve bayıldıktan bir süre sonra erkek kardeşi tarafından bulunan çocuk, apar topar hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, küçük çocuğun beyin ölümünün gerçekleştiğini ve yapabilecek hiçbir şeyin olmadığını söylediler.

Küçük çocuk, nefessiz kalabilmek için ayakkabı bağı kullanmış

Joshua Haileyesus

Beyin ölümü gerçekleşen çocuğun kardeşi tarafından yapılan açıklamalara göre Joshua, nefessiz kalabilmek için bir ayakkabı bağı kullanmış. Tıbbi olarak yapabilecek hiçbir şey kalmasa da hala bir umut içerisinde olan çocuğun ailesi, TikTok’taki bu tür meydan okumalara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor.

Yaşanan üzücü olayın ardından TikTok da harekete geçti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, yaşanan olay nedeniyle üzgün olduklarını, kullanıcı güvenliğini korumanın her şeyden daha önemli olduğunu söylediler. Söz konusu meydan okumada kullanılan “#blackoutchallenge” etiketini de engellediler. Ancak geç atılmış bu adım, beyin ölümü gerçekleşen çocuğu bir daha geri getirmeyecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.