DOLAR 32,2444
EURO 34,6865
ALTIN 2.393,75
BIST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 19°C

Bir Nesli Ralli Tutkunu Yapan Dünyaca Ünlü Pilot Ken Block, Kaza Sonucu Hayatını Kaybetti!

03.01.2023
A+
A-

2005 yılında başlayan ralli kariyeriyle adını tüm dünyaya duyuran, daha sonrasında yaptığı gösterilerle bir nesli otomobil tutkunu yapan Ken Block’tan bugün üzücü bir haber geldi. Ralli efsanesi, geçirdiği kaza sonrasında hayatını kaybetti.

55 yaşındaki Ken Block’un ölümü, kurucusu olduğu Hoonigan ralli takımı tarafından duyuruldu. Paylaşılan açıklamaya göre Block’un ölümüne neden olan kaza, kar arabası kullanırken meydana gelmişti. Ölümü hakkında başka bir detay paylaşılmadı.

Ken Block kimdir?

ken block

Ken Block, hayatı boyunca pek çok başarıya imza attı. 2005’te başlayan ralli kariyeri boyunca Rally America’da 60 start ve 16 zafere ulaştı. 2014 yılında başlayan FIA Dünya Ralli Şampiyonası kariyerinde 26 start ve 2 podyuma ulaştı.

Block, 51 yaşındayken bile ralli kariyerine devam etti ve Americas Rallycross Şampiyonası’na katılarak iki podyum ve 4 puana ulaştı. 

ken block

Fakat kendisinin asıl çıkış yaptığı nokta ralli kariyeri değil, stunt gösteriler ve gymkhana stiliyle sürüş yaptığı videolarıydı. Bu videolar daha sonra Hoonigan bünyesinde yayınlanmaya başladı ve Block, her yıl farklı gösterilerle adından söz ettirdi.

Ken Block’un adını dünyaya duyurduğu bazı videoları:

San Francisco sokaklarını birbirine katmak:

Elektrikli ralli aracı ile torkun dibine vurmak:

Özel üretim aracı ‘Hoonicorn’ ile dağ yollarında aksiyon:

Ken Block, Gymkhana serisini yakın zamanda bir diğer ralli ve motokros efsanesi Travis Pastrana’ya emanet etmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.