DOLAR 32,5241
EURO 34,7579
ALTIN 2.493,07
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Steam Türkiye’ye KDV geldi!

19.02.2018
A+
A-

Bir süre önce bakanlık düzeyinde yapılan düzenlemeyle yurt dışı kaynaklı servisler için vergi mükellefiyeti getirilmişti. Şirketlerin Türkiye’de ofisi olmasa bile vergi düzenlemelerine uymaları zorunlu tutulmuştu.

Değişikliklere ilk uyan şirketlerden biri Apple olmuştu. Şirket, hem servisleri için hem de App Store için gerekli düzenlemeleri yapmıştı.

Vergi düzenlemesini son olarak da Steam devreye aldı. Şu anda platform üzerinden oyun satın almak istediğinizde ‘VAT‘ değerini görebilirsiniz. ‘VAT’ olarak kısaltılan KDV, %18 oranında uygulanıyor.

Vergi fiyatlara yansıtılmadı

Tüm oyunlara %18 KDV gelmesine rağmen, fiyatlarda herhangi bir değişim yapılmadı. Vergi yükünün kullanıcılara yansıtılmaması kısa sürelik bir durum mu yoksa her zaman mı böyle olacak bilinmiyor.

::Yapılan düzenleme hakkında ne düşünüyorsunuz?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.