DOLAR 32,5059
EURO 34,9169
ALTIN 2.447,53
BIST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Bilim Kurulu’ndan Açıklama: Kısıtlamalar Söz Konusu Olabilir

19.08.2020
A+
A-

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Metintaş, yaptığı yazılı açıklamada, kabul edilebilir bir aşının, insana virüs bulaştığı zaman hastalık yapma etkisini azaltacak, ortadan kaldıracak nitelikte olması gerektiğinin altını çizdi.

Tüm insanların sorunsuz bir şekilde kullanabileceği aşılar için güven verici çalışmalar yapıldığını vurgulayan Metintaş, aşıları seri üretime geçirerek kullanılabilir olmasının ise vakit alacağına işaret etti.

‘GRİP AŞISI COVID-19’A KARŞI ETKİLİ DEĞİL’

Grip aşısının koronavirüse karşı etkili olmadığını belirten Prof. Dr. Metintaş, ‘Grip aşısı Kovid-19 sırasında kullanılabilir. Grip ile Kovid-19 aynı anda geliştiyse, influenzanın hafif geçmesini, ölüm riskinin azalmasını sağlamak, böylece iki hastalığın neden olacağı ortak ölüm riskinin azaltılması için grip aşısı olabiliriz. Bu nedenle Kovid-19 sırasında grip aşısı, insanlarla teması fazla olan herkese tavsiye edilmeli’ dedi.

EN ETKİLİ TEDAVİ YÖNTEMİ MASKE VE SOSYAL MESAFE

Prof. Dr. Metintaş, dünyada hala tüberküloz aşı yenilenmesi, difteri, tetanos, inaktif polyo aşıların geliştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Özellikle Covid-19 endişesi yüksek olan kişilerin grip aşısının yaygın şekilde konuşulmaya başlandığını aktaran Prof. Dr. Selma Metintaş, şu açıklamalarda bulundu:

‘Grip de virüs nedenli bir hastalıktır, kişiden kişiye hava yoluyla kolay geçer. Grip, esas olarak yaşlılarda ve bağışıklık sistemini etkileyen kronik hastalığı olan kişilerde ölüme neden olur. Bu süreçte örneğin bankacılara, öğretmenlere, sağlık personeline grip aşısı yapılabilir. Grip aşısı, Kovid-19 ile bağlantılı bir aşı değil fakat iki hastalığın aynı anda bulaşması ihtimalindeki ölüm riskini azaltacaktır. Dönem itibarıyla en iyi aşı maske ve sosyal mesafe. Tüm dünyanın kabul gördüğü bir aşı bulunana dek, insanların bu pandemiden korunmak için belirtilen kurallara uyması şart.’

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüse Yakalanan Hemşire Üç Duyusunu Kaybetti

Koronavirüse Yakalanan Hemşire Üç Duyusunu Kaybetti

Kütahya'da Koronavirüs 65 Yaş Üstüne Yasak Geldi

Kütahya’da Koronavirüs 65 Yaş Üstüne Yasak Geldi

Koronavirüs Stresi Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Koronavirüs Stresi Saç Dökülmesine Neden Oluyor

Striptiz Kulübünde 500 Kişi Koronavirüse Yakalandı

Striptiz Kulübünde 500 Kişi Koronavirüse Yakalandı

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

Koronavirüs Nedeniyle Görüşemeyen Filiz Akın ve İlker İnanoğlu Kavuştu

Koronavirüs Nedeniyle Görüşemeyen Filiz Akın ve İlker İnanoğlu Kavuştu

Trini Lopez Coronavirüs Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

Trini Lopez Coronavirüs Nedeniyle Yaşamını Yitirdi

J Balvin’den Coronavirüs Açıklaması

J Balvin’den Coronavirüs Açıklaması

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.