DOLAR 32,5881
EURO 34,7593
ALTIN 2.507,05
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Bilim Kurulu Yarın Toplanacak! Gündeminde Hangi K…

29.07.2021
A+
A-

Bilim Kurulu toplantısında aşı yaşının 12’ye düşürülmesi beklenirken aşı yaptırmayanlara karşı kısıtlama kararının alınmayacağı öğrenildi.

Türkiye’de koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Aşılama sürecini Türkiye başarılı bir şekilde yönetmeye de devam ediyor. Mücadele kararlarının alındığı Bilim Kurulu, yeniden toplanma kararı aldı.

BİLİM KURULU YARIN TOPLANACAK

Yarın yapılacak toplantıda önemli konular masaya gelecek. Bunlardan biri, aşılama yaşı. Aşılamanın istenilen seviyeye ulaşmaması ve vaka sayısında yaşanan yükselmenin ardından, 18 olan aşı yaşının 12’ye düşürülmesi gündeme geldi.

AŞI YAŞI NEDEN 12’YE DÜŞÜYOR?

Aşı yaşının düşürülmesinin gündeme alınmasında ki en önemli sebeplerden biri de yüz yüze eğitimin eylül ayında başlayacak olması.

Avrupa’nın birçok ülkesi ve Amerika’da olduğu gibi Türkiye’de de aşılama yaşının 12’ye düşürülmesi bekleniyor. 

AŞI YAPTIRMAYANLARA KISITLAMA GELECEK Mİ?

Gündeme gelecek diğer bir konu ise 2 doz aşı yaptırmayanlara karşı uygulanacak kısıtlamalar. Önceki Bilim Kurulu toplantısında masaya gelen ancak sıcak bakılmayan kısıtlama kararının, bu toplantıda da alınmaması bekleniyor. Bilim Kurulu üyeleri, insanların gönüllülük esasına göre aşı yaptırmasını daha doğru buluyor. Bilindiği üzere; 2 doz aşı yaptırmayanlara karşı sosyal hayatta bazı kısıtlamaların getirilmesi konusunda istekler zaman zaman kamuoyunu yansıyordu. Bilim Kurulu, aşılanmayı teşvik edecek politikaların üzerinde durulmasının daha önemli olduğunu savunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.