DOLAR 32,2510
EURO 34,8024
ALTIN 2.423,28
BIST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C

Bilim Kurulu Üyesinden salgın için ikinci dalga uyarısı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, 11 Mayıs’ta başlayacak normalleşme sürecine ilişkin salgın…

09.05.2020
A+
A-

Havaların da ısınmasıyla açık havada meydana çıkan ve sosyal mesafe kurallarına uymayan insan sayısında yükselme olduğu söyleniyor. Buna alt olarak salgın sonrası normalleşme sürecinin tehlikeli bir hale gelmemesi gerektiğini söyleyen Bilim Kurulu Üyesi Tezer:”Birinciden de manâlı bir döneme giriyoruz. Her şey bu kadar iyi bu vesileyle bize düşen kuralları sağlayamazsak ikinci dalga kaçınılmaz olur, üçüncü dalga bile görülebilir” diyor.

Bilim Kurulu Üyesi çıktığı bir televizyon programında soruları yanıtladı bu kapsamda, insanların normalleşme sürecinde tıpkı karantina sürecinde olduğu gibi tedbirli olmasının gerektiğini söyledi. Olgu sayılarında azalma görülüyor olsa da tekrar sürecin kontrollü bir şekilde yürütülmesinin gerektiği aktarılıyor.

Sokağa çıkma yasaklarının gerisinde cadde ve sokaklarda yaşanan yoğunluğa dikkat çeken Tezer, sosyal uzaklık kurallarının da bu noktada ihlal edildiğini söyledi. Bu şekilde atılan adımların öneminin kalmayacağını bununla birlikte vaka sayılarının da artabileceğini her yerde vurguladı.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer: ”Kesintisiz duyurularımızda, daha uyarı etmemiz gereken dönemlerin olduğunu bildirmemize karşın sokaklar topluluk. Benzeri yazın okullar tatilmiş, insanlar sokaklara çıkmış gibiler. Bunun böyle olmaması gerekiyor. Bizim sosyal mesafemize uyarı etmemiz, kalabalığa girmememiz gerekiyor, hala evde kalmamız gerekiyor.” diyen Tezer sözlerine uyarıda bulanarak devam ediyor:

”Her şey bu dek iyi bu arada bize düşen kuralları sağlayamazsak ikinci dalga zaruri olur, üçüncü dalga bile görülebilir, kaldı fakat ikinci dalganın görüldüğü ülkeler de örnek olarak karşımızda var. Bu neye sebep olur? Motivasyonumuzun kırılmasını, herkesin moralinin bozulmasını, iş yükünün devamını, yeni kuralların, kısıtlamaların alınmasını sağlayabilir. O yüzden azıcık daha dişimizi sıkmamız gerekiyor.” diyerek uyarıda bulunuyor.

Bildiğiniz gibi 9 Mayıs ve 10 Mayıs 2020 tarihleri için sokağa çıkma yasağı geçerli. Bunun ardından 11 Mayıs 2020 tarihi ile birlikte başlayacak normalleşme adımlarının uyarılar zarfında dikkate alınması gerekiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.