DOLAR 32,2591
EURO 34,7788
ALTIN 2.398,54
BIST 10.202,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
24°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C
Cts 20°C

Bilim Kurulu Üyesinden muhtemel Corona senaryoları! Bilim Kurulu Üyesinden olası Corona virüs senaryoları için bir paylaşım yaptı. Bu paylaşımda, en …

11.05.2020
A+
A-

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Kısa Ve Öz, salgının olası en iyi ve en kötü senaryolarını Twitter üzerinden paylaştı. Kısa Ve Öz; hastalığın en iyi ihtimalle yazın gelmesiyle biteceğin, en kötü ihtimalle de virüsün mutasyonlarla bağışıklıktan kurtulup devam edeceğini yazdı.

İyiden kötüye Covid-19 senaryoları:
Yaz gelince bitecek
Mevsimsel hastalığa dönüşecek
Aşı bulununcaya kadar dalgalar halinde devam edecek
Aşı bulunmayacak, sürü bağışıklığı oluşuncaya değin yayılacak
Mutasyonlarla bağışıklıktan kurtulup, devam edecek

— Prof. Dr. Tevfik Veciz (@drtevfikozlu) May 10, 2020

Bilim Kurulu Üyesinden muhtemel Corona virüs senaryoları paylaşımının altında da çoğu açıklama yapıldı. Tabloyu kötümser bulan ve bu açıklamanın doğrusu durumun belirsizliğini gösterdiğini söyleyen çoğu sosyal ağ kullanıcısı oldu.

10 Mayıs Corona virüs istatistikleri

Ülkemizdeki Corona virüs salgınının son istatistikleri ise şöyle oldu; 36.187 test yapıldı, 1.542 enfekte olmuş hasta tespit edildi ve 47 hasta vefat etti.

Afiyet Bakanı Fahrettin Koca, istatistiklerin iyiye doğru gittiğini lakin mecvut tedbirlerin gevşetilmeden aynı şekilde uygulanmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Sağlı Bakanı, herkesi bu konuda azıcık daha özverili olmaya misafir etme etti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.