DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Bez Maskedeki Gizli Tehlike

16.07.2020
A+
A-

Sağlık Bakanlığı’nca yapılan bez maske uyarısında 2 yaşın altındaki çocuklarda, solunum problemi olanlarda, şuuru kapalı olanlarda ve maskeyi yardımsız çıkarıp takmada engeli olanlarda kullanılmaması uyarısında bulunuldu.

MASKE KULLANIMINA DİKKAT EDİN

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan bilgilendirmede, maskenin kişiye özel olması, her bireyin kendisine ait olan maskeyi kullanması konusunda açıklamalar yapıldı. Coronavirüs’ten korunmada esas olanın sosyal mesafenin korunması ve el temizliği olduğuna dikkat çekildi.

Sağlık Bakanlığı, ‘Maske takmadan önce ellerinizi en az 20 saniye su ve normal sabunla yıkayın veya alkol içerikli el antiseptiği ile 20-30 saniye ovalayın. Yüzünüze uygun ölçüde ve rahat nefes alıp vermenizi sağlayan pamuklu kumaştan yapılmış bir maske kullanın. Maskenin ağız ve burnunuzu tamamen kapattığından emin olun. Maske bu bölgelere tam olarak oturmalı ve yüzünüzle maske arasında boşluk kalmamalıdır.

Maskeyi takarken maskenin iç yüzüne dokunmayın. Maskeyi kulağa takılan lastiklerinden veya başın arkasında bağlanan iplerinden tutarak takın. Maskeyi asla çenenizin altına veya başınızın üstüne yerleştirerek kullanmayın. Nemlenen veya kirlenen maskenizi değiştirin, bunun için çantanızda veya yanınızda birden fazla maske taşıyın’ dedi.

Temiz ve kirli maskelerin ayrı naylon torbalarda taşınmasının doğru olacağını söyleyerek, ‘Maskeyi çıkarırken burun, ağız ve çeneyi içine alan, yoğun kirlenmenin gerçekleştiği ön kısmına dokunmadan kulağa takılan lastiklerinden veya başın arkasında bağlanan iplerinden tutarak çıkarın. Bu esnada ağız, burun veya gözünüze temas etmeyin. Maskeyi çıkardıktan sonra iç ve dış kısmına dokunmayın. Maskenizi yıkadıktan sonra tekrar kullanacaksanız yanınızda ayrıca bulundurduğunuz başka bir temiz naylon torba içine koyun. Maskenizi bir daha kullanmayacaksanız çöpe atın.

Maskeyi çıkardıktan sonra ellerinizi en az 20 saniye su ve normal sabunla yıkayın veya alkol içerikli el antiseptiği ile 20-30 saniye ovalayın. Kullanıp çıkardığınız bez maskeleri su ve deterjan ile yıkayın. Maskenizi yıkadıktan sonra kurumasını bekleyin, kullanmadan önce sıcak ve kuru ütüleyin’ açıklamasında bulundu.

ÇOCUKLAR İÇİN UYGUN MASKE KULLANIN

Çocukların maske kullanımı dair açıklamalarda, çocukların yüzlerine uygun ölçüde maske kullanması gerektiğini belirtilerek, ‘Bez maske; 2 yaşın altındaki çocuklarda, solunum sıkıntısı olanlarda, şuuru kapalı olanlarda ve maskeyi yardımsız çıkarıp takmada engeli olanlarda kullanılmamalıdır’ ifadesine yer verildi. Ayrıca, kullanılan bez maskelerin mutlaka su ve deterjanla yıkanması gerektiğinin altı çizildi.

İLİşKİLİ HABERLER Yerli Coronavirüs İlacına Üretim Ruhsatı Verildi

Yerli Coronavirüs İlacına Üretim Ruhsatı Verildi

Bakanlıktan Açıklama! Askeri Birlikte Coronavirüs Alarmı

Bakanlıktan Açıklama! Askeri Birlikte Coronavirüs Alarmı

Coronavirüs’te Kritik 2 Ay!

Coronavirüs’te Kritik 2 Ay!

Coronavirüs’ün İlk Belirtisi Kaşıntı Mı?

Coronavirüs’ün İlk Belirtisi Kaşıntı Mı?

İLİşKİLİ GALERİLER Türkiye'de Coronavirüs Son Durum

Türkiye’de Coronavirüs Son Durum

İstanbul'un O İlçesinde Salgın Kol Geziyor

İstanbul’un O İlçesinde Salgın Kol Geziyor

Pınar Deniz Pandemi Süreciyle İlgili Konuştu

Pınar Deniz Pandemi Süreciyle İlgili Konuştu

Nusret Gökçe, Coronavirüs Nedeniyle ABD'den Yardım Aldı

Nusret Gökçe, Coronavirüs Nedeniyle ABD’den Yardım Aldı

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.