DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

Beyin Sağlığını da Etkiliyor

31.03.2020
A+
A-

Coronavirüs vaka değerlendirmeleri arttıkça vakaların yaklaşık üçte birinde nörolojik bulguların varlığına rastlanılıyor. Doç. Dr. Ömer Karadaş, yeni tip Coronavirüste vaka sayısı arttıkça hastalığın klinik öneminin ve virüs ile ilişkili bozuklukların daha iyi anlaşılacağını belirtti.  Öksürük, ateş, nefes darlığı belirtileriyle ortaya çıkan Coronavirüsün beyin fonksiyonlarını etkilediğine işaret eden Karadaş, “Virüsün beyin fonksiyonlarını etkilemesi sonucu baş ağrısı, baş dönmesi, beyin damar hastalıkları, bilinç bozuklukları, yürüme bozuklukları, epilepsi, nevralji ağrıları, duyu kayıpları ve kas ağrısı başta olmak üzere iskelet kası ile ilişkili bulgular ortaya çıkabilmektedir.” dedi.

‘VAKALARIN ÜÇTE BİRİNDE NÖROLOJİK BULGULARA RASTLANIYOR’

Karadaş, Coronavirüs vaka değerlendirmeleri arttıkça hastalığın şiddetini arttıran bazı durumların da tespit edildiğini, bu durumlardan en önemlilerinin altta yatan diğer kronik hastalıklar beyin ve beyin sapı tutulumu ile ilişkili nörolojik bulguların varlığı olduğunu kaydetti. İncelemelerde, vakaların yaklaşık üçte birinde nörolojik bulguların varlığına rastlanıldığını belirten Karadaş, “Nörolojik belirtilerin doğrudan Coronavirüsün etkisinden mi kaynaklandığı yoksa ikincil etkilerinden mi ya da yaygın etkilerine mi bağlı olduğu tam anlaşılamamıştır. Virüsün birçok organın fonksiyonunu bozup, bu organları yetmezliğe soktuğu için virüsün beyine olan etkisi, virüsün oluşturduğu metabolik bozukluklardan ayırt edilememektedir. Elde edilen veriler ve incelenen vakalar arttıkça Coronavirüsün beyin ile sinir sistemi üzerine olan etkisi daha anlaşılır olacaktır.” dedi.

İLİşKİLİ HABERLER En Yaygın Beyin Hastalığı: Migren! Yeni Umut Migren Aşısı

En Yaygın Beyin Hastalığı: Migren! Yeni Umut Migren Aşısı

Beyin Kanamasının Belirtileri Nelerdir?

Beyin Kanamasının Belirtileri Nelerdir?

Dünya Genelinde Coronavirüs Vaka Sayısı 600 Bini Geçti

Dünya Genelinde Coronavirüs Vaka Sayısı 600 Bini Geçti

KKTC'de Coronavirüs Salgını Nedeniyle İlk Ölüm

KKTC’de Coronavirüs Salgını Nedeniyle İlk Ölüm

İLİşKİLİ GALERİLER Beyin Yorgunluğunu Yok Eden Besinler

Beyin Yorgunluğunu Yok Eden Besinler

Beyin Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Beyin Hakkında Daha Önce Duymadığınız Bilgiler

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Ünlü İsimler Coronavirüs Nedeniyle Çalışamayan Kişilerin Kiralarını Ödemek İçin Kampanya Başlattı

Ünlü İsimler Coronavirüs Nedeniyle Çalışamayan Kişilerin Kiralarını Ödemek İçin Kampanya Başlattı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.