DOLAR 32,3505
EURO 35,1028
ALTIN 2.309,84
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘Asılsız Bilgiler Uyku Düzenini Bozuyor’

29.03.2020
A+
A-

Covid-19 salgınının insanların hem genel sağlıklarında hem de gündelik yaşamlarından ciddi değişiklikler ortaya çıkardı. Söz konusu değişikliklerin insanların kaygılandırdığını ifade eden Doç. Dr. Vural Fidan,”Bu kaygı da insanın yaşam düzenini bozuyor. Düzenin bozulmasından uyku da olumsuz etkileniyor.” dedi.

Aşırı kaygılı kişilerin 3’te 2’sinde uyku bozukluğu meydana geldiğini aktaran Fidan, uyku bozukluğu olanların yarısında da kaygı görüldüğünü dile getirdiğini söyleyerek, “Koronavirüs, kaygılanan insanların uyku düzenini bozdu. Bağışıklık sisteminin doğru çalışmasını sağlayacak en önemli unsurlarından biri de sağlıklı ve düzenli uykudur.” ifadelerini kullandı.

‘ASILSIZ VE YANLIŞ BİLGİLER BİLİNÇALTINA YERLEŞİYOR’

Fidan, kaygının en önemli nedenlerinden birinin, son dönemde asılsız bilgilerden kaynaklanan yanlış haberler olduğunu belirtti. Asılsız ve yanlış bilgilerin kişilerin bilinçaltına yerleştiğini anlatan Fidan, “Son dönemde koronavirüsle ilgili sosyal medyada dolanan gerçek dışı bilgiler ve haberler uyku düzenini bozuyor. Bu durumda güvenilir haber kaynaklarını takip edip doğru bilgiyi almak gerekiyor. Oradan gelecek uyarılara yönelik hareket tarzı benimsenmelidir. Uyku düzeninin tekrar sağlıklı hale gelebilmesi için uykudan hemen önce evde yarım saatlik egzersiz yapılmalıdır. Böylece endorfin hormonu aktive edilecektir. Bu da kişinin hem kaygısı azaltır hem de uyku düzenini sağlar. Kişiler uyumadan önce güzel bir kitap okumalı ya da ılık bir duş almalıdır. Bunlar da uykuya geçiş düzenini sağlayıp uykunun devam ettirilmesini kolaylaştırır.” değerlendirmesinde bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER  9 Yanlış Uykunun Faydasını Azaltıyor!

9 Yanlış Uykunun Faydasını Azaltıyor!

Uyku Problemi Çeken Çocukların Sayısında Artış Yaşanıyor

Uyku Problemi Çeken Çocukların Sayısında Artış Yaşanıyor

'Şu Sıralar Sosyal Medyadan Uzak Durun'

‘Şu Sıralar Sosyal Medyadan Uzak Durun’

İran'da Coronavirüsten Can Kaybı 2378'e Ulaştı

İran’da Coronavirüsten Can Kaybı 2378’e Ulaştı

İLİşKİLİ GALERİLER Az Uykuyla Verimli Bir Gün Nasıl Geçirilir?

Az Uykuyla Verimli Bir Gün Nasıl Geçirilir?

Demet Akalın Sosyal Medyada Konser Verdi

Demet Akalın Sosyal Medyada Konser Verdi

Deniz Seki’den Coronavirüs Paylaşımı

Deniz Seki’den Coronavirüs Paylaşımı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.