Beyin Anevrizmaları Belirtileri Nelerdir? Beyin Anevrizmaları Nedenleri Nelerdir? Beyin Anevrizmaları Nasıl Tedavi Edilir?
Vücutta bulunan atardamarlarda ve aort damarlarda meydana gelen baloncuk ve çıkıntıya anevrizma denir. Beyinde meydana gelen damarların baloncuk olması ise beyin anevrizmasıdır.
BEYİN ANEVRİZMALARI NEDENLERİ NELERDİR?
Daha çok yetişkin kişilerde görülen beyin anevrizmaları nedenleri şunlardır: Sigara ve alkol kullanımı, 40 yaşını geçmiş elde etmek, damar sertliği, uyuşturucu kullanımı, kafaya alınan darbeler (travma), kanser veya kafa ve boyun bölgesinde medyana gelen tümörler.
BEYİN ANEVRİZMALARI BELİRTİLERİ BELERDİR?
Bu rahatsızlık iki bambaşka şekilde bulgu göstermektedir. İlk olarak beyin dokusunu kitlenin sıkıştırması sonucunda meydana gelir. Bunun sonucunda zorlama uygulanan bölge işlevini yerine getirmez. Eğer kitle göz çevresine yakın bir bölgede ise belirtileri şunlardır: göz bebeğinde genişleme, göz gerisinde şiddetli sızı, görme bozuklukları, yüzde duyumsuzlaşma ve göz kapağında düşüklük.
İkinci olarak da anevrizmalar patlama ile meydana kazanç. Bu işlem fazla daha sancılı ve şiddetlidir. Beyin çevresinde meydana gelen anevrizmaların belirtileri ise şöyle: Nöbet, kusma, bilinç kaybı, algılamada zorluk, ışığa karşısında hassasiyet.
BEYİN ANEVRİZMALARI NASIL TEDAVİ EDİLİR?
İlk çare yöntemi cerrahi kliplemedir. Bu işlem sırasında doktor kafa tasının kısmını çıkararak kitleye ulaşır ve kan akışını kesmek için damar ile arasına bir klips takar.
Bir diğer tedavi yöntemi ise endovasküler koilleme. Bu operasyonda kafa tası açılmaz. Hastanın kasığından yumuşak bir platin tel yardımı ile kitle olan bölgeye ulaşılır ve bu şekilde kan akışı durdurulur.