DOLAR 32,4208
EURO 34,6292
ALTIN 2.494,86
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Beraber Tüketilmemesi Gereken Besinler

04.11.2020
A+
A-

Bazı tükettiğimiz gıdalar bir arada olduğunda zararlı hale dönüşebiliyor. Bu sebeple birlikte tükettiğimiz gıdalara dikkat etmemiz gerekmekte. İşte beraber tüketmemeniz gereken besinler…

ET İLE TÜKETMEYİN

Et ürünleri tuzlandıysa veya tuzla kurutulduysa sarımsak ve sirke ile pişirilmemeli ve tüketilmemeli. Ayrıca baş eti ile üzüm aynı anda asla yenmemeli. Et ve buğday ile pişirilen keşkek, herise gibi yemekler de nar ile birlikte tüketilmemeli. Fırında pişirdiğiniz etleri fırından alınca üstünü örtmeyin.

TAVUK İLE TÜKETMEYİN

Tavuk ile aynı anda tüketilmemesi gereken besinler balık, yoğurt, yumurta, yaş peynir ve süt şeklindedir. Ayrıca diğer dikkat edilmesi gereken nokta ise tavuk eti ile aynı anda ekşi gıdaların tüketilmemesidir. Çünkü bu gıdalar birlikte fazla tüketildiğinde kulunç hastalığı ortaya çıkabilir.

PİRİNCE DİKKAT

Pilav sıkça karşımıza çıkan yemeklerden biridir. Sofraları süsleyen pilav ve pirinçli besinler yenirken, sirkeli turşu ve salata tüketmek zararlıdır. Bu neden ile pirinç ile aynı anda, olabildiğince sirke ve salata tüketilmemeli.

İLİşKİLİ HABERLER Vücuttaki Zararlı Toksinleri Böyle Atın!

Vücuttaki Zararlı Toksinleri Böyle Atın!

Çay İçmek Zararlı mı?

Çay İçmek Zararlı mı?

Aç Karnına Limonlu Su İçmek Zararlı Mı?

Aç Karnına Limonlu Su İçmek Zararlı Mı?

Android Cihazlarda Konuşmaları Dinleyen Zararlı Yazılım

Android Cihazlarda Konuşmaları Dinleyen Zararlı Yazılım

İLİşKİLİ GALERİLER Kemiklere Zararlı Olan 4 Alışkanlık

Kemiklere Zararlı Olan 4 Alışkanlık

Sigaranın Zararlarını En Aza İndirmenin 10 Yolu

Sigaranın Zararlarını En Aza İndirmenin 10 Yolu

Ananasın Faydaları ve Kalorisi

Ananasın Faydaları ve Kalorisi

Poşet Çay Kısırlık Yapar mı? Poşet Çay Zararlı Mıdır?

Poşet Çay Kısırlık Yapar mı? Poşet Çay Zararlı Mıdır?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.