DOLAR 32,4372
EURO 34,7377
ALTIN 2.438,22
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Bebeklerde Lösemi Belirtisi

13.06.2020
A+
A-

Kan kanseri olarak da bilinen lösemi son yıllarda en çok görülen hastalıkların içinde dikkat çekiyor. Belirtilerinin çok fazla spesifik olmaması ise ara sıra erken teşhisin önüne geçen en büyük sorunların içinde. Buna karşın tedavisi olan bir hastalık. Aşağıda yatan birçok ayrı neden var. Hastalıkla alakalı merak ettiğiniz her şey haberimizin içinde. Bebeklerde lösemi belirtisi konusunda hemencecik veri alın.

Bebeklerde Lösemi Oranları Ne Kadar?

Lösemi, kan kanseridir ve sadece yetişkinlerde görülen bir hastalık değildir. Son yıllarda çocuklara ve hatta bebeklerde de kendisini göstermeye başlamıştır. Çocukluk dönemi kanserlerine baktığımız zaman bunların yüzde 30 gibi son derece büyük bir kısmının lösemi olduğu karşımıza çıkıyor. Bu şart hastalığın ne dek yaygın olduğunun en açık kanıtıdır.

Bebeklerde Lösemi Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerde lösemi belirtisi olarak birdenbire çok durum söz konusu ve bunların içinde seri kilo kaybı ilk sırada yer alıyor. Çok uzun bir süre sürekli eklem ağrılarını da unutmamak gerekli. Bunun yanı sıra tekrar bebeklerde bu rahatsızlık kendisini fazla yüksek olan ve bir türlü düşmeyen ateşle gösterir. Bebeklerde lösemi belirtileri içinde uyarı çeken iştahsızlık en genel semptomların aralarında yer alır. Bu hastalığa yakalanmış olan kişilerde aynı zamanda renk solması da görülür. Karın kısmındaki şişkinlik dikkat çeker.

Bunların ortaya çıkması halinde durumu bebeğinizin doktoruna anında iletmeniz gerekir.  Bir dizi testin ardından lösemi olup olmadığı konusunda net bir karar alınacaktır.

Bebeklerde Lösemi Niçin Olur?

Bebeklerde lösemi nedenleri içinde bilhassa çok sık görülen enfeksiyonların büyük bir tehlike olduğunu derhal söylemek lüzumlu. Normal şartlarda yeni doğmuş olan bir bebeğin bağışıklık sistemi yaklaşık 8 ay dek annesinden alınarak devam eder. Ama bu vakit diliminin sona ermesinden sonra kendi bağışıklık sistemini oluşturması süre alır. Bu süre içinde farklı enfeksiyonlar kendisini gösterir. İşte bunların fazla sık her tarafta etmesi kan kanserine neden olabilir.

Bebeklerde lösemi sebepleri içinde D vitaminin yetkisiz olmasını da derhal saymak lazım. Bu bununla birlikte daha bambaşka sorunların da gerekçeleri içinde uyarı çeker. Bu konuda üretilmiş olan birçok değişik egzersiz var. Bunların tümünde de kan kanseri ile D vitamini eksikliği aralarında bir bağlantının olduğu saptama edilmiş.

Bebeklerde lösemi belirtisi biçiminde ortaya meydana çıkan semptomların daha ayrı nedenleri de söz konusu. Yenilen ve ancak çürümüş olan gıdalar bunların başında geliyor. Buna ilave olarak bazı kimyasal maddelerden dolayı da bebeklerde lösemi görülür. Bunun haricinde ise gıda maddelerinin içinde yer alan öbür katkılar, havada ortaya çıkan kirlilik de bunların sebepleri arasındadır. Bilhassa erken teşhis son derece manâlı. Bu noktada kan sayımı olarak tanıdık sistem tanıda tatmin edici oluyor. Tedavide kemoterapi ilaçları kullanılır ve bunlar çok etkilidir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.