DOLAR 32,5913
EURO 34,8085
ALTIN 2.496,76
BIST 9.456,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

Bebeklerde Fitil Nasıl Kullanılır?

13.06.2020
A+
A-

Bebeklerde fitil nasıl kullanılır? Bebeklerin çok sık hastalanmaları normaldir. Çünkü sahip oldukları bağışıklık sistemi demin tam bir biçimde oturmamıştır. Bundan dolayı başta soğuk algınlığı ve ateşlenme durumu edinmek üzere ayrı rahatsızlıklar ortaya çıkar. Bunların tedavisinde ise fazla öbür yöntemler var. Fitil en bilinenleri. Nasıl kullanılması gerektiğini haberimizde bulabilirsiniz.

Bebeklerde Fitil Kullanımı Neden Yaygın?

Bebeklerin bilinçli bir biçimde yutma yetenekleri tamamiyle gelişme göstermediği için fitil kullanımı fazla daha mantıklıdır. Bir bebekten, kendisine verilmiş olan hapı yutması ve bunu sorunsuz bir biçimde yapması beklenemez. Bundan dolayı fitil fazla akılıcadır. Burada kayda değer olan ise kullanımıdır.

Bebeklerde Fitil Kullanımı Nasıldır?

Bebeklerde fitil nasıl kullanılır: Bebeklerde fitil kullanımı son derece itinalı bir biçimde tamamlanmak zorundadır. Buna göre fitilin makattan yani anüs adı bahşedilen yerden verildiğini bilmelisiniz. Çok şiddet olan bir işlem değildir. Hatta saniyelik olarak tamamlanır. Fitili ilgili yere yerleştirmek ve ittirmek yeterlidir. Bu Vesile Ile süreç en kısa sürede biter. Bebeklerde fitil kullanımı bu şekildedir.

Bebeklerde Fitil Niçin Kullanılır?

Bebeklerde fitilin kullanımı birdenbire fazla hastalık içindir. Genellikle bu grupta üretilmiş olan ilaçlar tek bir can sıkıntısı ya da hastalığa derman olmaz. Aynı anda ansızın çok rahatsızlık verici durumu ortadan kaldırır. Bunların başında ise muhakkak soğuk algınlığı geliyor. Bebeklerin fazla minik yaşlarda zaman zaman grip ya da nezle olmaları fazla normaldir. Böyle hallerde fitil kullanımı mantıklıdır. Kısa bir süre dilimi içinde sorunu çözer. Bunun yanı sıra özellikle aşı sonrasında da fitil her daim gündeme kazanç. Çünkü bazı bebeklerde aşıdan sonradan ayrı semptomlar ortaya çıkar. Bunların giderilmesi gerekir. İşte fitil bunun en kolay yoludur. Keza vücut keza de baş ağrısında fitilin kullanımı çok yaygı bir hal almıştır. Bebeklerde fitil aynı zamanda faranjit ve bronşit gibi ciddi olan rahatsızlıklarda da kullanılır. Orta kulak iltihabını da unutmamak gerekiyor. Diş sonuç dönemleri genel olarak çok sancılı geçer. Bebekler bu zaman aralıklarında ateşlenirler. Uygulanacak olan fitille bu duruma bir son vermek mümkündür. Diş ağrısının kesilmesi için de fitilin seçim edilmesi çok sık başvurulan yöntemlerin içinde dikkat çeker.

Bebeklerde Fitil Kullanımında Nelere Uyarı Edilmelidir?

Bebeklerde fitil kullanımı esnasında uyarı edilecek olan ansızın çok husus var. Her şeyden önce hekim tavsiyesi olmadan bunun kullanımının yapılmaması gerekiyor. Yani muhakkak bilirkişi bir hekim kadar önerilmek zorundadır. Tabi etkileri her daim göz önünde bulundurulmak zorunda. Çünkü bütün ilaçlarda olduğu gibi bunun da birtakım komplikasyonları olabilir. Özellikle bebeklere görülen böbrek yetmezliği, karaciğer sorunları, kansızlık durumlarında yelken direği olarak fitili kullanmaya başlamak çok mantıklı olmayacaktır. İlk etapta bu konuda doktordan bilgi edinmek gerekiyor. Ona kadar yol almak şarttır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.