DOLAR 32,2841
EURO 35,0414
ALTIN 2.474,94
BIST 10.508,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Açık
İstanbul
23°C
Açık
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C

Bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte cevabı Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı?” sorusunun cevabını verdi. İşte açıklanan…

19.05.2020
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal uzaklık konusunda da önemli uyarılar yaptı ve sokağa zorunda olmadıkça çıkılmaması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dışarı çıkmak zorunda olan vatandaşlara ise en az 1 buçuk ya da 2 metre uzaklık kuralını hatırlattı ve bu kuralın uygulanması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

”Maske kullanmayı alışılmışlık haline getireceğiz. Sokakta, iş uygun, toplu nakliye alanında, sosyal hayatın her alanında insanlarla aramızda asgari 1,5-2 metre uzaklık bırakacağız, ellerimizi her fırsatta yıkayacağız. Maske, uzaklık ve temizlik üçlüsü artık hayatımızın vazgeçilmez birer parçası haline gelecektir.”

Erdoğan sokağa çıkma yasağına dair açıklamalarda da bulundu. Cumhurbaşkanı günlerdir süren sokağa çıkma yasağına ilişkin yeni tarihler verdi. Bildiğiniz gibi 20 Mayıs 2020 tarihinde mevcut yasak kalkıyordu. Erdoğan’ın açıkladığı günlere tarafından 23 Mayıs, 24 Mayıs, 25 Mayıs ve 26 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Yapılan açıklamalara kadar sokağa çıkma yasağı bu sefer 81 ilin tamamında uygulanacak. Buna ek olarak 15 ilin gezi kısıtlaması da 15 gün uzatılıyor.

Bunun yanına okulların mevcut eğitim öğretim yılı sona erdi ve okullar eylül ayında açılacak. Uzak eğitim ise 19 Haziran tarihine dek devam ediyor.

Cumhurbaşkanı sözlerine şunları da ekledi: ”Milli Eğitim Bakanlığımıza emrindeki eğitim öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim öğretim yılı önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.