DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Aydın’da 6.1 Büyüklüğündeki Deprem Paniğe Yol Açtı

Aydın’da 6.1 büyüklüğündeki deprem panik yarattı; son durum, can ve mal kaybı, güvenlik önlemleri ve güncel haberler.

11.08.2025
A+
A-

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi merkezli 6.1 büyüklüğündeki deprem, Aydın’da da hissedildi. Kent genelinde şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmedi. Vatandaşlar sarsıntı sonrası kendini hızla sokağa attı ve bazıları uzun süre açık alanlarda bekledi.

AFAD verilerine göre deprem, saat 19.53’te meydana geldi. Merkez üssü Balıkesir’in Sındırgı ilçesi olan deprem, Aydın’da da hissedildi ve şehir genelinde paniğe yol açtı. Ev ve iş yerlerinde bulunan vatandaşlar, artçı sarsıntılar nedeniyle tedirginlik yaşadı.

Vali Yakup Canbolat, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajda tüm vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini iletti. Vali’nin paylaşımında şu ifadelere yer verildi: “Balıkesir Sındırgı ilçesi merkezli 6.1 deprem ilimizde de etkili hissedildi. Şu ana kadar olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Alan/saha tarama çalışmalarımız devam etmektedir. Allah beterinden korusun. Geçmiş olsun.”

İhlas Haber Ajansı ve Haberler.com gibi kaynaklar olayla ilgili yerel bilgiler paylaşırken, vatandaşlar ve yetkililer bir an önce hasar tespit ve güvenlik taramaları için çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.