DOLAR 32,5249
EURO 34,8093
ALTIN 2.422,22
BIST 9.742,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Avrupa Birliği’nden Bitcoin Konusunda Uyarı: Tüm Paranız Buhar Olabilir

17.03.2021
A+
A-

Her geçen gün biraz daha fazla konuşulur hale gelen Bitcoin’le ilgili yeni bir açıklama da Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu‘ndan geldi. Yılda iki kez yayımladığı risk raporunda bu konuya değinen Avrupa’nın en üst piyasa düzenleyicisi, yatırımcıların tüm paralarını kaybedebilecekleri konusunda uyardı.

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu’nun raporuna göre kripto paralar, çok yüksek riskli ve spekülatif yatırım araçları. Hızlı artışların daha fazla yatırımcıyı teşvik ettiğini söyleyen kurum, bu yüksek riskler karşısında herkesin tetikte olması gerektiğini söylüyor. Avrupa piyasa düzenleyicisine göre dikkatli olunmadığı takdirde, en kötü senaryo ile karşılaşılması mümkün.

Her yatırım aracında olduğu gibi Bitcoin’de de risk büyük

Bitcoin

Her yatırım aracında olduğu gibi Bitcoin’deki riskin büyük olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçek. Hatta bizler de kripto paralarla ilgili paylaştığımız haberlerde bu tür risklerden bahsediyoruz. Bu bağlamda bir kez daha hatırlatmak gerekirse; kripto paralara yatırım yapmadan önce teknik analiz konusunda bilgili olmanız gerektiğini, başkalarının sözüne kulak asmadan kendi yatırımınıza kendinizin karar vermesi gerektiği sugötürmez bir gerçek. Ayrıca gerçek yatırımcıların altını defalarca çizdikleri gibi, borç para ya da kredi gibi altından kalkılamayacak sonuçları olan yollarla, bırakın Bitcoin’i altın ya da dolar gibi güvenli limanlara bile girmek, akıl dışı bir yaklaşım olacaktır.

Bu arada, Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu’nun yaptığı açıklamanın zamanlamasının manidar olduğunu da söylemek gerekiyor. Zira Bitcoin, tüm zamanların en yüksek değeri olan 61 bin dolar seviyelerini geçtiğimiz günlerde test etti. Bunun ardından düşüşe geçen Bitcoin, şu sıralar 55 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor. “Boğa”, yani yükseliş sezonunda olan Bitcoin ile ilgili bu tür açıklamalar, yatırımcıların çekilmesine ve “ayı” yani uzun süreli düşüş sezonunun başlamasına yol açabilir.

Bu içerik, yatırım tavsiyesi kapsamında değerlendirilemez.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.