DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Avokado Nasıl Yenir, Avokadonun Faydaları Nelerdir…

25.07.2021
A+
A-

Tropikal bir meyve olan ve hem meyve hem de sebze olarak tüketilebilen avokado nasıl yenir? Avokado nasıl dilimlenir? Avokadonun mucizevi faydaları nelerdir? Tadı damakta bırakan avokado ile ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları…

Tropikal bir meyve olan ve hem meyve hem de sebze olarak tüketilebilen avokado nasıl yenir? Avokado nasıl dilimlenir? Avokadonun faydaları nelerdir? Tadı damakta bırakan avokado ile ilgili merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…      

AVOKADO NEDİR?

Tropikal bölgede yetişen, sert kabuklu, tek çekirdekli ve dış rengi yeşil olan hem meyve hem de sebze olarak tüketebilen bir meyvedir.

AVOKADO NASIL YENİR?

Avokado nasıl yenir? Yumurtayı andıran ve armuda benzeyen şekliyle lezzetli bir gıda olan avokado kabuğu soyularak yenir. En lezzetli olan türü ise içi yumuşatılmış olan avokadodur. Avokado alındığında hemen tüketilmeyecekse avokadonun lezzetini arttıracak ufak bir tüyo var. En sert olanını alın ve evde olgunlaşmasını bekleyin. 

AAvokadoyu yemeden önce muhafaza etmek gerek. Uygun koşullar içinde gazete kağıdına sarılı bir şekilde avokadoyu korumak en uygun yöntemdir. Buzdolabında saklanmaz. Salatanın içinde garnitür olarak sık sık kullanılsa da sade veya yumurta ile karıştırılıp omlet olarak kahvaltıda tüketilebilir.

AVOKADONUN MUCİZEVİ FAYDALARI NELERDİR?

Avokadonun faydaları nelerdir? Evimizde sık sık tüketmediğimiz avokadonun saymakla bitmeyen mucizevi faydaları şöyle sıralanabilir;

-Muza göre yüzde 35 daha fazla potasyum içerir. Zengin potasyum kaynağıdır. 

-Kan şekerini dengeler ve düzene sokar. 

-Lutein içeriğiyle göz jenerasyonunun önüne geçer.

-Antioksidan gluatyan içerdiği için bağışılığın güçlenmesine yadımcı olur.

-Lifli bir gıda olduğu için, yüksek lif oranı tok tutmaya yardımcı olur. Kilo veriminde önemli rol oynar. 

-Demir bakımından zengin bir gıda olan avokado kansızlığın önüne geçer.

-Kalbe son derece yararlıdır. İçerisinde bulunan beta-sitosterol ile kolestrolün iyi seviyede kalmasını sağlar. 

-Hamilelikteki sabah bulantılarını önler. Bulantı ve kusmayı azaltan B6 vitamini içeren avokado, özellikle gebelikteki sabah bulantılarını önler.

-Avokado, prostat ve göğüs kanseri başta olmak üzere, kanser hücrelerinin oluşumunu engeller.

-Cilde iyi gelen avokado, yaşlanma karşıtıdır. Hem düzenli avokado tüketmek hem de avokadonun saf yağını cilt üzerine uygulamak, cilt hücrelerinin daha sağlıklı ve aynı zamanda diri olmasını sağlar. 

-Avokado, ağızdaki bakterileri yok eder, mide rahatsızlığı veya çeşitli nedenlerden ötürü gerçekleşen kötü nefesi önler.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.