DOLAR 32,3634
EURO 34,6830
ALTIN 2.390,69
BIST 10.167,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Mate Çayı Nasıl Yapılır, Faydaları Nedir?

06.09.2021
A+
A-

Mate çayı soğuk algınlığı için sıklıkla tüketilen bir içecektir. Mate çayı nasıl demlenir? Mate çayının faydaları nelerdir? Detaylar haberimizde…

Arjantin başta olmak üzere Paraguay, Bolivya, Uruguay ve Brezilya gibi ülkelerde yetişen Mate çayı soğuk algınlığı için sıklıkla tüketilen bir içecektir. Bu çayın kahveye benzeyen acımsı bir tadı mevcuttur.

MATE ÇAYININ YARARLARI

– Mate çayının pek çok faydası vardır bundan dolayı mate çayı pek çok kişi tarafından tercih sebebidir. A, C ve E vitaminlerini açısından yoğun olan bu çay vücudun direncini artırır. 

– Mate çayının bağışıklığı güçlendirdiği bilinmektedir özellikle mevsim geçişlerinde tüketilmelidir.

– Mate çayı doğal bir idrar söktürücüdür. İdrar problemleri yaşayan kişilerin ve idrarla ilgili her türlü hastalığı olan kişiler için de yine mate çayı tüketimi tavsiye edilmektedir. 

– Mate çayı içerisinde gırtlak kanseri gibi önemli kanser hastalıklarının belirtilerini azaltan ve kanserin oluşumunu engelleyici faktörler bulunur.

– Mate çayı bitkisi yüksek oranda kafein içerir bundan dolayı da kolesterolü dengeler.

– Antioksidan içerdiğinden dolayı sakinleştirici bir etkisi bulunur. Bu çayı tüketerek daha zinde hissedebilirsiniz.

Mate Çayı Nasıl Demlenir?

Mate çayını demlemek için 1 fincan kaynamış su ve 1 tutam mate bitkisi gerekiyor. 1 fincan kaynamış suyun üzerine mate bitkisini ilave ederek 10 dakika demleyin. Mate çayını günde 2 defa olmak üzere tüketebilirsiniz.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.