DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

ATMACA’nın Su Altından Atış Kabiliyeti Doğrulandı

ATMACA’nın su altında atış kabiliyeti başarıyla doğrulandı. Türk savunma sanayisinin gururu olan ATMACA, su altı hedeflerine karşı etkili bir çözüm sunarak stratejik üstünlüğü artırıyor. Detaylar için makalemizi okuyun.

20.03.2025
A+
A-

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya platformunda paylaştığı bir mesajla, Türkiye’nin deniz gücüne dair önemli bir gelişmeyi duyurdu. Görgün, “Mavi Vatan’ın çelik kılıcı ATMACA, artık denizlerin derinliklerinden de hedefini başarıyla vurabiliyor!” ifadelerini kullanarak, bu gelişmenin önemine vurgu yaptı.

ATMACA'nın Su Altından Atış Kabiliyeti Doğrulandı

Görgün, sözlerine devam ederek, “Dünyada sayılı ülkelerin sahip olduğu su altından güdümlü mermi atış kabiliyetini, bugün gerçekleştirdiğimiz ATMACA atışı ile bir kez daha doğrulamış olduk. Denizaltından ateşlenen ATMACA, başarıyla uçuşunu gerçekleştirdi.” şeklinde belirtti. Bu atış, Türk savunma sanayisinin uluslararası alandaki yetkinliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu büyük başarıda emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eden Görgün, şunları söyledi:

ATMACA'nın Su Altından Atış Kabiliyeti Doğrulandı

  • Deniz Kuvvetleri Komutanımız Oramiral Ercüment Tatlıoğlu
  • Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın değerli personeli
  • Roketsan
  • Başkanlık personeli, mühendisler ve teknisyenler
  • Tüm alt yükleniciler

Görgün, “Türk savunma sanayii, karada, havada ve denizde tam bağımsız yarınlar için güçlü adımlar atmaya devam ediyor,” diyerek, Türkiye’nin savunma alanındaki ilerlemesinin altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.