DOLAR 32,2584
EURO 34,7652
ALTIN 2.387,60
BIST 10.267,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

At kendini sonbaharın kollarına

11.11.2018
A+
A-
1 / 20

Tatil için aklınıza sadece yaz ayları geliyorsa sonbahara haksızlık ediyorsunuz demektir. Benim kafa dinlemek, doğayla baş başa kalmak için en sevdiğim mevsim. Geçen hafta İstanbul yakınlarında en güzel sonbahar manzaralarını sunan noktaları yazdım. Bu hafta sizi biraz daha uzaklara götürecek önerilerim var. Seçin birini ve çıkın yola.

Fotoğraflar: Alamy

2 / 20

El ayak çekilince / Ege
Çoğu kişi Ege’ye yazın gitse de seçme şansı olanlar sonbaharda gitsin derim. Deniz sakindir ama hâlâ sıcaktır, güneş yormaz ve akşamları hafif serinlik rahatça uyumanızı sağlar.

3 / 20

Eski Foça’nın dar sokakları, Alaçatı’nın sakinliği, Ayvalık’ın taş evleri, Cunda Adası, Marmaris’in havası sonbaharda nefis.

4 / 20

Bozburun Yarımadası, İçmeler, Selimiye, Turunç en tatlı hallerini yaşıyor. Datça da bugünlerde bir başka. Ve tabii ki olmazsa olmazım Bodrum…

5 / 20

Mevsimin torpillisi / Bolu
Sarı sonbahar güzelliğinin resmi geçit yaptığı yer Bolu. Sanki bu mevsim buraya torpil geçmiş diye düşünmemek elde değil. Çok adres var uğramanız gereken… Sünnet Gölü, Gölcük ve Abant Tabiat Parkı gözde duraklar.

6 / 20

Popülerin dışındaki rotalara meraklıyım derseniz Çayköy Göleti, Şirinyazı, Aladağ Göleti, Sülüklü Göl, Karagöl, Çubuk Gölü gibi alternatifler var.

7 / 20

Ben Gölcük’ün masalsı halini seviyorum. Sülüklü Göl’ü de özellikle bu listeye yazmam lazım.

8 / 20

Kışı beklemeyin / Kartepe
Kışın kayakseverlerin adresi olan Kartepe sonbaharda da bir o kadar güzel. Şelale, dere, orman, sessizlik; doğada mutluluk adına ne ararsanız hepsi sözleşip Kartepe’de buluşmuş.

9 / 20

Adını âşıktan almış, lezzetini ise Kartepe’den gelen Yayla Deresi’nin aktığı Alabalık Vadisi’nden…

10 / 20

Civarında çok sayıda restoran var. Güzel bir kahvaltı, kiremitte alabalık ve tereyağlı mantarın tadı temiz havayla birleşince katbekat artıyor.

11 / 20

Körfezi bir de şimdi görün / Erikli
Saros Körfezi, dip akıntısı fazla olduğu için tertemiz bir denize sahip. Yüzme mevsimi kapandığı için şimdilerde daha sakin. Civardaki ormanlarda yürüyüş yapın, ardından yorgunluğunuzu atmak için sahile inip Türkiye’nin en büyük adası Gökçeada’ya nazır mola verin.

12 / 20

Akşamüzeri tuz gölünde güneşin batışını izlemenin keyfini çıkarın. Daha yoğun bir programa varım derseniz; civardaki tarihi köyleri gezebilirsiniz. İbrice, Danişment, Koruklu, Çeltik ve Beyköy’ü önerebilirim.

13 / 20

Sakin balıkçı kasabası / Kıyıköy
Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy, sonbaharın en sakin adreslerinden… Kasabanın ana geçim kaynağı geçmişten beri balıkçılık.

14 / 20

Hatta eskiden adı ‘Midye’ydi. O sakin balıkçı kasabası havasını korumayı başardığı için hâlâ güzel. Yapacağınız en iyi şey ise uzun yürüyüşler…

15 / 20

Yaklaşık 20 km uzağındaki Kastro Deresi’ne mutlaka uğrayın. Kartaltepe ise günbatımını izlemek için harika.

16 / 20

Gitmişken; 6. yüzyıldan kalma Aya Nikola Manastırı’nı ve Neron Çeşmesi’ni görebilirsiniz.

17 / 20

Tarihin kucağında / Safranbolu
Safranbolu, ahşap yığma evleri ve anıtsal yapılarıyla bütünü sit alanı ilan edilen nadir kentlerden biri.

18 / 20

1994 yılında da UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabul edildi.

19 / 20

Kiremit damlı ahşap Osmanlı evleri, zanaatlarını yaşatan demircilerin ve yemenicilerin olduğu tarihi çarşı, yemyeşil doğa, çeşit çeşit lokumlar ve birbirinden lezzetli yemekler var.

20 / 20

Yörük Köyü, Mencilis Mağarası, Seyir Terası ve keyifli müzeleri ile gezecek bolca noktası da var.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.