DOLAR 32,5474
EURO 34,9987
ALTIN 2.434,94
BIST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Astım ve Hamilelik

22.06.2020
A+
A-

Astım, ilk kere gebelik sürecinde ortaya çıkabilir ya da bu rahatsızlığınız var ise bu süreçte daha da artabilir. Gebelikte belki iyi bir çare yapılmazsa astım anne ve bebek sağlığı için riskli bir hale dönüşebilir.

Astımın kişide olan şikayetleri hamilelik sürecinde çeşitlilik gösterebilir. Kişinin hastalıkla alakalı şikayetleri hamilelik sürecinde genellikle azalsa da gebelik ardından yeniden yoğun astım şikayetleri başlayabilir.

Gebe kalmadan önce astımınızı denetleme almanız sizler için epeyce dürüst bir çözüm olabilir. Eğer astımınızı hamilelikten önce kontrol altına alamazsanız, ataklarınız artabilir veya alerjinin seyri kötüleşebilir.

ASTIMIN HAMİLELİK ÜZERİNDE ETKİLERİ

Astımın hamileliğe etkisi tartışmalıdır, ama pek çok araştırmada hamileliğe alt bir şekilde hipertansiyona, vajina kanamalarında artışa, bulantıların ve kusmaların artmasına, erken doğuma ve anne karnında vefat gibi fena sonuçlara götürebilir.

Bu gibi negatif durumlar kontrolsüz astım rahatsızlığında karşılaşılabilir. Akut astım sebebiyle tedaviye ihtiyacı olan hamilelerin ‘unda erken doğum olmaktadır. Yeniden denetleme altına alınmayan astım, anne-bebek ölümü ya da sakatlığına sebep olabilir.

HAMİLELİKTE ASTIM TEDAVİSİ NASIL OLMALIDIR?

Gebelik sürecinde astım rahatsızlığını minimum sayıda ve dozda hap kullanarak teftiş altına alınabilirsiniz. Astım ilaçlarını gereken durumlarda kullanmaktan geri durulmamalıdır.

Tedavi sürecinde mümkün olduğunca rahatsızlığı teftiş almaya ve bebeğe en düşük zararı olacak şekilde bir yol izlemeye itina gösterilmelidir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.