DOLAR 32,2114
EURO 34,7921
ALTIN 2.426,85
BIST 10.089,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 18°C
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 22°C

Artı Nehir Tüketimi Bağışıklığın Zayıflamasına Neden Oluyor!

23.04.2020
A+
A-

Coronavirüsü sebebiyle evde geçirilen vaktin artması, çay ve kahve tüketiminin de artmasına neden olduğunu açıklayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Gökçe Bönce, “Aşırı çay ve kahve tüketimi yemeklerden aldığımız vitamin ve minerallerin emilimini negatif etkiliyor bu da bağışıklık sistemine hasar veriyor” dedi.

Beslenme ve Perhiz Uzmanı Gökçe Bönce, dere ve kahvenin çok artı tüketilmesi halinde neden olacağı sağlık durumu sorunlarına değinerek, “Akarsu ve kahve tüketimini azaltmanın yolu su kullanımını artırmaktan geçer. Nehir ve kahvenin ana maddesi kafeindir gün içinde fazla artı kafein tüketmek birçok sağlık durumu sorununu da beraberinde getiriyor. O yüzden kontrollü içmelerini öneriyorum,” ifadelerini kullandı.

“ÇAYI AÇIK VE LİMONLA BERABER İÇİN”

Besinlerin besleyici özelliklerinden adet edinmek için yemekten takriben 1-2 saat daha sonra nehir ya da kahve içmek gerektiğini ifade eden Bönce, “Bilhassa sabahtan kahvaltılarında besinlerdeki demir emilimini etkilediği için çay içilmesini önermiyorum. Kahvaltının sonunda, açık ve limonsu akarsu içilebilir. Bu süreçte bağışıklık sisteminin zinde olması için demire, vitamin ve minerallere çok ihtiyacımız var, depolarımızın batmış olması gerekiyor,” dedi.

GÜNDE 2 FİNCANDAN ARTI KAHVE İÇMEYİN

Günde 1-2 fincandan artı kahve içilmemesi gerektiği gösteren Bönce, “Kafeinsiz kahve de tüketilebilir ama kafeini dahil etmemek için bazı kimyasal maddeler kullanıldığından bunun da çok artı içileceği anlamına gelmiyor. Arti kahve tüketimi vücudun susamış kalmasına neden oluyor. Türk kahvesi, espresso veya filtre kahve hiç fark etmiyor hepsinin ayrı kafein miktarı var, günde 150 miligramın altında kalırsak sorun olmaz,” ifadelerini kullandı.

KİMLER RİSK ALTINDA?

Bu süreçte hamile olanlara çay ve kahve tüketmemelerini öneren Gökçe Bönce, “Çünkü düşüğe neden olabilir. Hamile kalmayı düşünen kişilerde de yumurtaları olumsuz etkileyebilir. Çocuklara çay ve kahve önermiyorum. bununla beraber mide rahatsızlığı olan vatandaşlar da kesinlikte tüketmemeli. Hem aşırı akarsu ve kahve tüketimi migren ataklarını tetikleyebilir. Migren hastalarının da kafeinden uzak durmalarını tavsiye ediyorum,” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Coronavirüsü 92 Derece Sıcaklıkta Bile Hayatta Kalıyor!

Coronavirüsü 92 Derece Sıcaklıkta Bile Hayatta Kalıyor!

Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu Coronavirüs Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Prof. Dr. Sedat Tellaloğlu Coronavirüs Sebebiyle Hayatını Kaybetti

77. Venedik Film Festivali'ne Corona Engeli

77. Venedik Film Festivali’ne Corona Engeli

Antalya'nın Kaş İlçesinde Coronavirüs Vakası Görülmedi

Antalya’nın Kaş İlçesinde Coronavirüs Vakası Görülmedi

İLİşKİLİ GALERİLER Birce Akalay’ın Coronavirüs Yorumu

Birce Akalay’ın Coronavirüs Yorumu

BM: Coronavirüs Afrika’da Minimum 300 Bin Can Kaybına Sebep Olabilir

BM: Coronavirüs Afrika’da En Az 300 Bin Can Kaybına Sebep Olabilir

İngiltere'de Coronavirüs İlacı Denemesi Başladı

İngiltere’de Coronavirüs İlacı Denemesi Başladı

Rusya'da Coronavirüsün Bilançosu Korkutuyor!

Rusya’da Coronavirüsün Bilançosu Korkutuyor!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.