DOLAR 32,3698
EURO 34,9364
ALTIN 2.325,48
BIST 9.121,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Arı Sokmasında Yapılması Gerekenler

30.07.2020
A+
A-

Havaların ısınması ile birlikte arı sokmaları ile de çok karşılaşabilirsiniz. Genellikle fark etmeden hissettiğiniz bir ağrı sonucu şiddetli zonklamalar da hissedebilirsiniz. Aynı zamanda arının soktuğu bölgede kızarma ve zaman içinde şişmeler olabilir. Şişmelerde belli bir süre müdahale edilmezse bir süre kalıcı olabilir.

ARI SOKMALARINDA NELER YAPILMALIDIR?

Arı sokmalarında ilk anda müdahale etmek çok önemlidir. Çünkü arının iğnesi vücudun içinde ne kadar uzun süre kalırsa, zehrini o kadar çok bırakmış olur. Kızaran alanda ilk olarak siyah bir nokta arayın. Bunu tırnak ucunuzla ya da kredi kartı gibi ince ve sert bir materyal ile kazıyarak yapmanız gerekir. Siyah noktayı dağıtmamaya özen gösterin çünkü her ne kadar çok oynarsanız, zehir o kadar çok yayılır. Siyah nokta arının iğnesidir. İğneyi çıkardıktan sonra bölgeyi su ve sabunla yıkamalısınız. Sonrasında buz kalıplarını bir torbaya koyarak arının soktuğu bölgede üzerinde 15 dakika bekletin. Eğer evinizde buz kalıbı yoksa, dondurucuda bulunan sebze veya meyve paketlerinden yani donmuş herhangi bir malzemeden yararlanabilirsiniz.

Karbonat ve su karışımını bölgeyi rahatlatmak ve zehrin bir kısmını dışarı atmak için uygulanabilir. Sokulan yerin ağrısı birkaç saatte azalma olacaktır. Ancak şişme ertesi gün ve ondan sonraki gün daha da artış gösterebilir.

İLİşKİLİ HABERLER Arı Sokmasının Hiç Bilmediğiniz Faydaları!

Arı Sokmasının Hiç Bilmediğiniz Faydaları!

Arı Sokmasını Tedavi Eden Ev Yapımı Karışımlar

Arı Sokmasını Tedavi Eden Ev Yapımı Karışımlar

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı Sokmasına Ne İyi Gelir?

Arı Sokması Nedir, Tedavisi Nasıldır?

Arı Sokması Nedir, Tedavisi Nasıldır?

İLİşKİLİ GALERİLER Sağlıklı Bir Yaşam İçin Geç Değil!

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Geç Değil!

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Genç Bir Beyin Sağlıklı Vücutta Bulunur!

Sağlıklı Saçlara Kavuşmak İçin Bunları Yapın!

Sağlıklı Saçlara Kavuşmak İçin Bunları Yapın!

Sağlıklı Yaz Salataları

Sağlıklı Yaz Salataları

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.