DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

Aras Bulut İynemli’den Atatürk filmi açıklaması: Edebimizden sustuk

Mustafa Kemal Atatürk’ü canlandırdığı Atatürk 1881-1919 filmi ile adından söz ettiren Aras Bulut İynemli, katıldığı programda sette yaşananları anlattı. Ünlü isim ayrıca Disney Plus’ın filmi yayınlamama kararı almasıyla ilgili de konuştu.

17.01.2024
A+
A-

Atatürk 1881-1919” filmi ile adından söz ettiren Aras Bulut İynemli, “Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum” programına konuk oldu.

“HAYATIMIN İMZASI”

Film hakkında konuşan İynemli, “Ben şöyle bir şey yaşadım. Genelde bir işe başlarken anlatırım böyle bir iş var nasıl yapacağız vs. diye. Sevdiklerimden ‘Yaparsın sen’ diye destek alırım. Burada şöyle bir şey oldu etrafımdan, sevdiğim insanlardan ‘Kolay gelsin’ dendi. Evet işimizin çok zor olduğunu biliyorduk, ben de şuna söz verdim kendime elimden geleni yapacağım. Çünkü evet çok korktum diyorum ama her insanın ayağına böyle bir fırsat gelmez. 100. yılında Atatürk’ün gençliğini oynamak. Hayatımın en büyük imzası.”

“SETTE BENİ GÖRÜP AĞLAYAN OLDU”

Fiziksel olarak Atatürk’e benzediği ilk an ne yaptığı sorusuna da yanıt veren Aras Bulut İynemli, “Bismillah dedim. Zaten makyajın da çok büyük bir hazırlığı vardı ama karavanda hadi bir test çekimi yapacağız dediğim bir yerde karavandan indim ağlayan, şaşıran, oldu. Nasıl göründüğümü önemsememem gerekiyor ama o kadar büyük bir isim ki… Onu zaten halletmem 4-5 günümü aldı” dedi.

DISNEY KRİZİ İLE İLGİLİ KONUŞTU

Ünlü oyuncu, Candaş Tolga Işık’ın “İlk bu yayınlanmama ihtimali olduğunu duyduğunuzda ne hissettiniz?” sorusuna şu yanıtı verdi:

“Hayal kırıklığı, öfke. O öfkeyi yaşayan benim arkadaşlarımın, bu toprağın insanlarının yaşadığı öfkenin 10 katını hissettim. Ama ben bu işin içinde olduğum için, bu işin öznesi olduğum için ona göre davranmam gerekiyordu. Bu benim bilinçli kararım. Kızgınım ve kırgınım. Sen, ben bir kişi daha var yola çıkıyoruz. Sen yayıncısın, yapımcı ve biz ekibiz. Sen son 3 ay kala ‘Ben yokum’ diyorsun kırılmaz mıyım sana kızmaz mıyım, bir de söz konusu Atatürk.”

“NE YAPTIYSAM BİLEREK YAPTIM”

İynemli sözlerine “Disney Herkes tepkisini başka türlü dile getirir, ben işin içindeki kişi olarak tepkimi bu şekilde dile getirdim. Ne zaman biraz daha kişiselleştirilmeye başladı o zaman cevap verdim. Ne yaptıysam kararlı bilerek yaptım. Ben 14 senedir bu işi yapıyorum çok tecrübeliyim diye konuşmuyorum ama benim bir yolum var o yolda da kendime göre kendi bildiğim kendi sahiplendiğim şekilde verdim kararlarımı aslında. Susma değil, ‘Korkaklığından sustu’ ya da ‘Sözleşmesi vardı sustu’ dendi edebimizden adabımızdan da susuyoruz, anamızdan babamızdan böyle öğrendik biz” diye devam etti.

“DÜNYADA İZLENMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

Öte yandan Aras Bulut İynemli, Disney Plus’un “Atatürk” dizisini iptal etmesiyle ilgili de daha önce “Benim oynayan ve bu sorumluluğu alan kişi olarak Atatürk’e ve projeye sahip çıkmak en önemli görevim. Yapım şirketi, platform böyle bir karar aldı bu konuda. Atatürk’ün zaten dünyanın en büyük liderlerinden biri olduğunu anlatmaya gerek yok. Hatta bence en büyüğü. Dünyada izlenmesi için elimden geleni yapacağım” açıklamasını yapmıştı.

NE OLMUŞTU?

Disney Plus platformu, 2023 yılı içerisinde Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı Atatürk dizisini yayınlayacağını açıklamıştı. Sürpriz bir şekilde yerli içerikleri kaldıran platform, Atatürk dizisine de yer vermeme kararı almıştı. Platformun bu kararı tepki çekmişti.

Bunun üzerine filme dönüştürülen proje, iki bölüm halinde hem televizyonda hem de sinemalarda izleyici ile buluştu. 

Atatürk’ün Millî Mücadele’ye giden yolda kahramana dönüşerek hem kendisinin hem de ülkesinin kaderini değiştiren olağanüstü hayatının hikayesini anlatan “Atatürk” filminde;
Atatürk rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya, Madame Corinne’i Esra Bilgiç ve Ali Rıza Efendi’yi Mehmet Günsür canlandırdı.

Yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in yaptığı filmin senaryosunu Necati Şahin kaleme aldı.

NTV

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.