DOLAR 32,3787
EURO 35,0516
ALTIN 2.326,54
BIST 9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Apple’ın Macbook’ları Andıran Dev iPad’ler Üzerinde Çalıştığı Açığa Çıktı

28.06.2021
A+
A-

Yakın zamanda gözümüze iri kıyım gelen 12,9 inçlik iPad Pro ortalama büyüklükte bir cihaz gibi gelmeye başlayabilir. 9to5Mac’in haberine göre Apple, daha da büyük ekranlı modeller üzerinde çalışıyor. Bu cihazlar henüz çok erken geliştirme aşamalarında ve çıkışlarına en az birkaç yıl var.

Yine de Apple’ın bu türden daha büyük tabletler geliştirmek için çalışmalar yapıyor olması dikkat çekici. Firmanın ilk olarak 2015 yılında çıkardığı iPad Pro’larda 12,9 inçten vazgeçmediğini düşünürsek böyle bir yenilik önemli olabilir.

iPad için söylentiler peş peşe geliyor

ipad pro

Daha önceki bir başka iPad Pro söylentisine göre ise 2022 yılında Apple, bu tabletlerin arka kısmında kablosuz şarjı da destekleyen bir cam arka panele geçiş yapacak. Ekran boyunun ise 2022 modellerinde değişiklik göstermesi beklenmiyor.

Daha büyük bir iPad’in oldukça riskli bir hamle olabileceği ifade ediliyor. Pek çok kişiye göre iPad Pro, klavyeye takılı olmadığı zamanlarda bile oldukça büyük duran bir cihaz. Daha da büyük hale gelmesiyle birlikte daha fazla tepki görebilir. Ayrıca şu andaki iPad Pro modellerinin sahip oldukları donanımı tam olarak kullanamadığı ve ekranı büyütmenin bir faydasının olmayacağı eleştirileri bulunuyor.

Apple tek değil

ipad pro

Öte yandan daha büyük tabletler üretme olasılığını değerlendiren tek firma da Apple değil. Samsung’un da 14,6 inçlik tabletler geliştirmeyi düşündüğü yönünde haberler çıkmıştı. Bu boyutta bir tablet de 12,4 inçlik Galaxy Tab S7’yi kolayca gölgede bırakabilir. 

Aslında Galaxy View gibi bazı modellerin oldukça büyük ekrana sahip olduğunu biliyoruz ancak bu ürünler oldukça niş pazarlara hitap ediyor. Dev boyutlu bir iPad, bu pazarlarda da ortalığın karışmasına neden olabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.