DOLAR 32,5729
EURO 34,9012
ALTIN 2.434,41
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Xiaomi Mi 7 için dikkat çekici gelişme!

05.04.2018
A+
A-

Akıllı telefonlardaki ekran-kasa oranının git gide artmasıyla üreticilerin çoğu, parmak izi okuyucusunu ön tarafa konumlandıramadı ve bu birçok kullanıcının yakındığı noktalardan biri oldu. Bu sebepten dolayı telefonlarda olması oldukça aranan özelliklerden biri olan ekrana entegre parmak izi okuyucu, 2017 yılının amiral gemisi modellerinde kullanılacak kadar geliştirilemedi ve üreticiler de bu sebepten dolayı telefonlarında bu özelliğe yer vermek istemedi. 

Vivo gibi Çinli üreticilerin deneme amaçlı ürettiği akıllı telefon modellerinde kullanılan ekrana entegre parmak izi okuyucunun Xiaomi Mi 7 modelinde kullanılacağı, Weibo platformunda, Xiaomi CEO’su Lei Jun tarafından doğrulanarak kesinlik kazandı. Böylece ekrana entegre parmak izi okuyucuyu amiral gemisi modelinde konumlandıracak ilk şirketin de Xiaomi olacağı ortaya çıktı.

Snapdragon 845 işlemci ve 8 GB RAM gibi donanımların da yer alacağı tahmin edilen telefonun uçtan uca ekrana sahip olacağı da bir diğer söylentiler arasında. Bir diğer söylentiye göre de Xiaomi Mi 7’de, akıllı telefon sektöründe popüler hale gelen çentikli ekran yer almayacak. Fiyatının ise 475 dolar olacağı tahmin ediliyor.

:: Ekrana entegre parmak izi okuyucusu hakkındaki düşünceleriniz neler?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.