DOLAR 32,4136
EURO 34,6334
ALTIN 2.386,25
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Apple’dan yeni klavye patenti iPhone 12 ve iPhone SE 2 hakkında sızıntılar çıkmaya devam ederken, Apple da yeni patent haberleriyle…

25.12.2019
A+
A-

Teknoloji gündemi iPhone SE 2 ve iPhone 12 serisini konuşmaya ve detaylandırmaya devam ederken, Apple da yeni patent başvurularına devam ediyor. 2019 yılı içerisinde Apple’a ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi tarafından 53 yeni patent verildi ve yeni patentler için onay gelmeye de devam ediyor.

Bugün ise Apple’ın onaylanan son patentinin detayları ortaya çıktı. Şirket parmak hareketlerini destekleyen kumaş tabanlı bir klavye patenti aldı. Yeni klavyenin, Smart Keyboard Folio modellerinin daha geliştirilmiş ve cihazlara entegre bir hali olduğu düşünülüyor.

Daha önce, Apple Magic klavyelerde dokunma hareketleri için birkaç farklı patent almıştı. Şirketin dokunma hareketlerini Smart Keyboard Folio’ya da getirmeyi planladığı düşünülüyor. Yani böyle bir durumda, iPad Pro klavyedeki dokunma hareketlerini de destekleyecek gibi duruyor. Touch Gestures yani dokunma hareketlerini açacak olursak, laptop touchpad’leri üzerinde yaptığımız farklı hareketlerin farklı fonksiyonlarla karşımıza çıkmasına verdiğimiz genel ad diyebiliriz.

Apple’a göre, kullanıcı çoklu hareketlere dokunmak veya farklı fonksiyonları yerine getirmek için sadece touchpad kullanmak zorunda olmamalı. Klavye üzerinden de bazı tuşların kendine ait işlevsellikleri olmalı. Bu yüzden yeni patenti ile yatay ve dikey kapasitif bir dokunmatik sensörün kesişme noktalarında kapasitans yükünü ölçebilmektedir.

Bu yeni teknikle de klavye üzerinde tuşlara sadece basmayacağız. Tuşlar üzerinde farklı dokunuşlarla farklı işlevlere sahip olacağız. Bu da kullanıcıların bazı şeyleri daha hızlı yapabilmesini sağlayacak. Sistemin tam olarak nasıl çalıştığı konusunda henüz net açıklamalar yok fakat bu yeni patentin hem yeni MacBook ailesinde hem de yeni iPad’lerde kullanılması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.