DOLAR 32,4208
EURO 34,6292
ALTIN 2.494,86
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

macOS Catalina 10.15 yayınlandı! Nasıl yüklenir?

07.10.2019
A+
A-

macOS 10.15 Catalina güncellemesini yüklemek için yapmanız gerekenler oldukça basit. Mac’inizin sol üst köşesindeki Apple simgesine tıkladıktan sonra Sistem Tercihleri > Yazılım Güncellemesi yolunu takip etmeniz yeterli.

macOS Catalina 10.15 özellikleri

iTunes’e veda edildiği için Apple Music, Podcasts ve Apple TV olmak üzere üç uygulama kullanıcılara sunuluyor. iPhone ve iPad’leri senkronize etmek için gerekli işlemlerin tamamını Finder üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz.

Project Catalyst olarak adlandırılan özellik ile iPad uygulamalarını macOS’ta çalıştırabiliyorsunuz. SideCar isimli özellik ise tabletinizi ikinci ekran haline getirmenizi sağlıyor. Catalina’nın yüklü olduğu bir bilgisayara ve iPadOS’un yüklü olduğu bir iPad’e sahipseniz, tabletinizi ikinci ekran haline getirebilirsiniz.

iPhone modellerinden alışık olduğumuz ekran süresi özelliğinin Mac’lere taşındığı güncelleme, aynı zamanda gizliliği daha üst seviyeye çıkarıyor.  Uygulamalar artık masaüstünüze, belgelerinize, iCloud Drive’a ve harici depolama alanınıza erişmek için izin istiyor.

Ayrıca T2 güvenlik yongasının yer aldığı Mac’lerin Apple ID ve şifreniz olmadan silinmesi veya yeniden etkinleştirilmesi artık mümkün değil. Catalina’nın getirdiği bu etkinleştirme kilidinin hırsızlığa karşı caydırıcı olması bekleniyor.

MacOS Catalina 10.15 hakkında daha fazla detay için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

MacOS Catalina 10.15 tanıtıldı! İşte yenilikler!

Apple, WWDC 2019 etkinliğinde iOS 13 ve iPadOS’un yanı sıra macOS Catalina 10.15 sürümünü tanıttı. İşte Mac kullanıcılarına sunulan onlarca farklı yenilik!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.