DOLAR 32,3664
EURO 34,8047
ALTIN 2.402,24
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Tesla’dan kazaları azaltacak stratejik güncelleme!

04.11.2019
A+
A-

Sürücüsüz otomobil konseptinin öncüsü olarak gösterilen Tesla, kaza oranlarını azaltmak adına Navigate on Autopilot yazılımını kullanıyor. Bu yazılım, Tesla’nın elektronik araçlarını büyük tehlikelerden koruyor.

Sürücüsüz otomobillerinin yolu algılaması için Autopilot projesini hayata geçiren üretici firma, kendi elektrikli otomobillerinin yoldaki konileri algılamasını ve onları ekranda göstermesini istiyor.

Ever been excited by traffic cones before? #Tesla pic.twitter.com/UR1mleUz4l

— Tesla Riders Club (@TeslaRiders) November 2, 2019

Konilere çarpmamak adına şerit değişiklikleri hakkında çeşitli plan önerileri sunacak olan yazılım, bir inşaat alanının yarattığı potansiyel tehlikelerden uzak durmanızı sağlayacak.

Autopilot teknolojisinde yer alan bu özelliğin ilk halini deneyenler, ilgili sistemin konileri her zaman algılamadığını ifade etti. Ayrıca Autopilot’ın şerit değiştirme planlarına da güvenmeyen bazı kullanıcılar, önemli bir uyarıda bulundu.

Autopilot’ın ilk halini deneyen sürücüler, yazılımın otomobili konilerden uzak tutmak adına şoförü bazen var olan bir inşaat alanına veya akan bir trafiğe doğru yönlendirdiğini dile getirdi.

Şoförleri yolda dikkatli olma konusunda her zaman uyaran Tesla, aynı uyarıyı yineledi. Şirket yöneticileri, kendi sistemleri de dahil olmak üzere hiçbir korumanın şoför dikkati kadar verimli olmadığını düşünüyor.

Sürücüsüz otomobil projesi, Tesla için son derece önemli bir adım. Gelecekte tam otomatik sürüş teknolojisini hayata geçirmek isteyen Tesla, insanların yolda karşısına çıkabilecek olan tehlikelere karşı önlem almak zorunda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.