DOLAR 32,3531
EURO 34,7877
ALTIN 2.393,27
BIST 10.258,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Apple’dan skandal gibi itiraf

23.12.2017
A+
A-

Özellikle güncelliğini yitirmiş iPhone modellerine sahip kullanıcılar, büyük güncellemeler sonrasında pil performansı ve telefonun genel performansından şikayetçi oluyorlar. Bunun başlıca sebeplerinin başında, yeni modellere yöneltmek olduğu düşünülüyor. Bu iddialar şu ana kadar hiç doğrulanmadı ancak ortaya çıkan bir detay bu durumun başka bir sebepten dolayı kasıtlı bir şekilde yapıldığını netleştirdi.

Bir Reddit kullanıcısı, 3 yıldır kullandığı iPhone 6 modelinin, yaptığı bir güncellemeden sonra, işlemci frekansının ciddi bir şekilde düştüğünü tespit etti. CPU DasherX uygulamasından aldığı bu bilgiden sonra cihazının pilini değiştiren kullanıcı, aynı uygulamada tekrar baktığında ise frekans hızının normale döndüğünü gördü.

iPhone X Plus en çok Samsung’a yarayacak!

Apple’ın gelecek yıl tanıtması beklenilen iPhone X Plus modeli özellikle kullanılacak olan ekran ile Samsung’a ciddi bir gelir artışı sağlatacak.

Apple’ın bu konudaki açıklaması ise bir hayli ilginç. Yayınlanan güncellemeler ile birlikte, batarya kondisyonu azalan veya eskiden telefonlarda, CPU’nun performansından ve pilin yetersizliğinden kaynak ani kapanmaları engellemek adına böyle bir yola başvurulduğu söyleniyor.

Yukarıda, Apple tarafından yapılmış bir açıklama var. Bu açıklamayı sizler için tercüme edelim.

Hedefimiz, müşterilerimiz için genel performans ve cihazlarının ömürlerini uzatmak adına en iyi deneyimi sunmak. Lithium-ion piller, soğuk havalarda, düşük kapasitelerde ve eskime durumlarında cihazların en yüksek güç ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak hale geliyorlar. Bu da elektronik bileşenlere zarar vermemek için beklenmedik anda cihazların kapanmasını sebep oluyor.

Geçtiğimiz yıl, iPhone 6, iPhone 6S ve iPhone SE modellerinin beklenmedik anlarda kapanmalarını engellemek için bir özellik sunduk. Bu özelliği iOS 11.2 sürümü ile iPhone 7 modeline de getirdik. İlerleyen dönemde ise diğer modeller için de planlıyoruz.

Bu açıklama ile Apple, eski iPhone modellerindeki performans düşüşünü bataryalardaki eskime ve verimlilik düşüşüne bağladığını belirtmiş oldu. Eğer iPhone 6,iPhone 6S ve iPhone SE sahibiyseniz ve ciddi performans sorununuz varsa yeni bir batarya ile tekrar denemenizde fayda var.

:: Eski iPhone modellerinde pil ve performans sorunu neden oluyor?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.