DOLAR 32,3808
EURO 34,6083
ALTIN 2.388,38
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

ABD Hükümetinin Kripto Para Cüzdanında Hareketlilik

ABD hükümetinin kripto para cüzdanında yaşanan hareketlilikler ve son gelişmeler hakkında detaylı bilgi. Kripto para dünyasındaki güncel olaylar ve ABD’nin kripto para politikaları.

03.04.2024
A+
A-

Son dönemdeki blockchain verileri, ABD hükümetinin elindeki önemli miktarda Bitcoin’i satışa çıkarmaya hazırlandığını gösteriyor. On-chain analist ZachXBT’nin tespitlerine göre, Silk Road kara borsa pazarı ile ilişkili hükümet kontrolündeki Bitcoin, Coinbase’e küçük bir işlemle transfer edildi. Bu transferde hükümet, 1999 BTC’yi Coinbase Prime’a aktardı. Şu anda, hükümetin Silk Road Bitcoin varlıkları için birincil adresi, 29.799 BTC içeriyor.

Hükümetin Satışları Piyasayı Nasıl Etkileyebilir?

Hükümetin Satışları Piyasayı Nasıl Etkileyebilir?

Hükümetin bu kadar önemli miktarda Bitcoin’i satışa çıkarması, piyasada arzın azalmasına neden olabilir. Bu durum, talebin sabit kaldığı varsayımıyla fiyat artışına yol açabilir. Ancak, mevcut ayı piyasasında büyük miktarda satış, piyasada paniğe ve varlıkların satılmasına neden olabilir. ZachXBT gibi analistler, yapılan transferin bir satış işareti olabileceğini öne sürse de, hükümetin coinleri farklı bir cüzdana taşıma olasılığı da bulunmaktadır.

ABD hükümetinin Bitcoin varlıklarının elden çıkarılması, kripto para piyasası için yakından takip edilmesi gereken bir durumdur. Önümüzdeki günlerde hükümetin niyetleri ve işlemler daha netlik kazanacaktır.

Bu durumun Bitcoin’in fiyatı ve genel piyasa psikolojisi üzerindeki etkisi ise önümüzdeki haftalarda daha iyi anlaşılacaktır. Bu sırada Kriptokoin.com verilerine göre, Bitcoin son 24 saatte yüzde 0.3’lük bir düşüş yaşayarak 66.233 dolara geriledi. Son 7 günde ise yüzde 5.2’lik bir düşüş yaşayan Bitcoin, 70.000 dolar seviyesinin altına indi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.