DOLAR 32,3908
EURO 34,6260
ALTIN 2.391,90
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

A12 performansı yeni iPhone’ları uçuracak!

27.08.2018
A+
A-
Apple A12 işlemcisi nasıl olacak?

Geçtiğimiz günlerde, Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemcisi hakkında önemli detaylar ortaya çıkmıştı. Şimdi ise, Apple A12 işlemcisi hakkında ilk bilgiler netleşmeye başladı!

Apple A11 Bionic işlemcisi 10 nm olarak üretilmişti. Öte yandan, 7 nm sayesinde 1.6 kat daha fazla mantık yoğunluğu, yüzde 20 oranında hız artışı ve yüzde 40 oranında daha az güç tüketimi mümkün hale gelecek. Bu anlamda tamamen aynı A11 Bionic, 7 nm üretilse boyut olarak yüzde 40 daha küçük, aynı hızda yüzde 40 daha az güç harcayan ve aynı güçle yüzde 20 daha yüksek saat hızı ile çalışabilirdi.

Elbette A12 daha kompleks bir işlemci olarak karşımıza çıkacak. A11 önemli mimari atılımlar ile çoklu iş parçacığı performansı anlamında önemli değişimler gerçekleştirmişti. Hatta ilk kez yeni ikinci nesil bir performans kontrolcüsü kullanılmıştı. Bu sayede 2 büyük çekirdek ve 3 küçük çekirdek aynı zamanda çalışabilmişti. Bu da çoklu çekirdek performansında büyük etki sergilemişti. A12 işlemcisinin ise daha hızlı çekirdekler ve eş zamanlı kullanımda daha fazla verimlilik sunması bekleniyor. Böylece çoklu çekirdek performansında yüzde 25-30 artış elde edileceği ve Geekbench 4 puanı olarak 13,000 seviyesinin görülebileceği düşünülüyor.

Yeni iPhone işlemcisi: Apple A12 üretimi başladı!

Yeni iPhone modellerinin güç alacağı Apple A12 işlemcinin üretimi başladı. İşte 7 nm ile bir ilki gerçekleştirecek olan işlemcinin detayları!

GPU performansı tarafında ise yüzde 40 artış beklenirken, bellek bant genişliğinin bunun doğrudan oyun performansına yansıtamayabileceği paylaşılıyor. Yani gerçek performans yüzde 15-25 aralığında olabilir. Batarya süresi anlamında da iPhone modellerinden beklentiler yüksek. Bu konuda hem batarya kapasitesi hem de 7 nm üretimin birlikteliği önemli rol oynayacak. Intel modemlere geçiş ile hücresel teknolojiler ve bantlar ile de sorunsuz kullanıma işaret ediliyor.

Peki, Apple A12 işlemcisinden sizin beklentileriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.