DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

Dikkat, bir kadeh alkol bile sağlığa zararlı!

25.08.2018
A+
A-

Aslında araştırmacılar, daha önce bulunan bir kadeh alkol efsanesinin gerçekten de işe  yaradığına dair kanıtlarda buldu. Bir kadeh kırmızı şarap  ya da viskinin damar yollarını açtığına dair bulgular tespit edildi. Ancak araştırma sonucunda bu etkinin kalp sağlığını korumak için yetersiz bir seviyede olduğu ve alkollü içkilerin herkeste aynı etkiyi göstermediği ortaya çıktı.

Kan grupları 0 grubuna mı dönüşecek?

Kan grupları yirminci yüzyılın başında hayatımıza girdi. Bugün tıpta yaşanan gelişmelerin, bulunan tedavilerin altında aslında bu keşif yatıyor. Şimdi ise bilim insanları kan gruplarının oluşumunu sağlayan antijenleri etkisiz hale getirmeye çalışıyor.

Bir kadeh alkol özellikle kalp rahatsızlığı ve kadınlarda diyabet için koruyucu etkilere sahip. Ancak bu etki genel sağlık durumunun bozulmasını engellemiyor. Günde içilen bir kadeh alkol bile kişinin sağlık sorunları yaşamasını tetiklemeye yetiyor.

Araştırmada ortaya çıkan başka bir bulgu ise insanların genellikle tek kadeh ile kalmadığı yönünde. Washington Üniversitesi Sağlıkta Ölçme ve Değerlendirme Enstitüsü‘nden Max Griswold, günde bir kadeh içkinin sağlıklı olduğunu düşünen insanların zamanla bu miktarı arttırdığını söylüyor.

Belki günde tek kadeh içki içmek büyük sağlık sorunlarına neden olmuyor ama insanların bu miktarı gün geçtikçe arttırması en büyük sağlık risklerinden birini oluşturuyor.

Bilim insanları araştırma sonuçlarına göre insanların  hayatı boyunca alkol tüketmemesinin sağlıklı olmanın en iyi yolu olduğunu açıkladı. Peki ama bundan önce ortaya çıkan alkolün yararlı olduğuna dair araştırmalar ne anlama geliyor?

Araştırmacılar, uzun yıllar süren bu alkollü içki araştırmasında bu tür çalışmaları da masaya yatırmış. Elde edilen bulgular bu araştırmaların çok kısıtlı olduğunu ortaya çıkarmış. Çoğunlukla az alkol kullanan bireylerin kendi alışkanlıkları üzerinden yapılan bu araştırmalar, sonuçların da yanıltıcı olmasına neden olmuş.

Makalede yer alan önemli istatistiklerden biri ise alkolün dünya çapında neden olduğu ölümler. Trafik kazalarını da içeren bu rakama göre alkol yılda 2.8 milyon insanın ölümüne neden oluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.