DOLAR 32,3450
EURO 34,8212
ALTIN 2.376,85
BIST 10.256,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

iPhone 12 ekran tasarımı ilk kez görüntülendi 2020 iPhone modelleri ile ilgili yeni sızıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce de …

07.04.2020
A+
A-

İlk olarak iPhone X ile birlikte akıllı telefon sektöründe kullanılmaya başlanan çentikli ekran, iPhone 12 ile değişiklik gösterecek. Şimdiye kadar daha küçük bir çentikli ekranın Apple tarafından kullanıma sunulacağı ifade ediliyordu. Yeni gelen tasarım çizim sızıntılarında da bu detaylar somut olarak kendini gösterdi.

Twitter üzerinden paylaşılan yeni tasarım sızıntılarında sadece daha küçük çentiğin nasıl görüneceği değil, Apple’ın iOS 14 özellikleri arasında sunacağı widget sisteminin de nasıl olacağına ilişkin detaylar bulunuyor.

Android tarafındaki widget sisteminden farklı olarak Apple, paylaşılan görsellerden anlaşıldığı kadarı ile uygulama ikonları arasına dahil edilebilen bir widget sistemi üzerinde çalışıyor. Bu kapsamda iPhone 12 ekran boyutları doğrultusunda ana ekrandaki uygulama ikon boyutları da widget ikonlarına göre farklılık gösterebilecek. Ancak şu an için bu konuda daha fazla detay aktarmak mümkün olmuyor.

Yeni iPad Pro LiDAR tarayıcı özelliği neden önemli?

Yeni iPad Pro özellikleri arasında Pro kamera ve LiDAR tarayıcı dikkatleri üzerine topluyor. Peki Apple’ın yeni iPad Pro LiDAR tarayıcı özelliği neden önemli?

Son olarak hatırlatmak gerekirse daha önce de Apple’ın 4 farklı iPhone 12 modeli üzerinde çalıştığı ve bu modellerin ekran boyutları ile birbirinden farklılık göstereceği ifade ediliyordu. Bu iPhone 12 ekran boyutlarının da normal modellerde 5.4-inç, 6.1-inç olacağı iPhone 12 Pro modellerde ise 6.1-inç ve 6.7-inç olacağı ifade ediliyor.

Kamera tarafında da yeni 2020 iPad Pro modelinde olduğu gibi LiDAR tarayıcı destekli bir set kullanılması bekleniyor. Genel tasarım noktasında ise iPhone 11 ve iPhone 11 Pro modelleri ile benzer bir tasarım anlayışının devam edeceğine dikkat çekiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.