DOLAR 32,3010
EURO 34,6729
ALTIN 2.407,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Apple, pandemiye karşın daha fazla kazanç elde etti Dünyanın en varlıklı şirketlerinden olan Apple, dünyayı etkisi altına alan Corona virüs mücadelesi ile…

01.05.2020
A+
A-

Dünyanın en popüler teknoloji şirketlerinden olan Apple, ikinci mali çeyrek sene sonuçlarına tarafından Apple TV Plus ve giyilebilir cihazlara gelen yoğun taleplerle gelirini artırmayı başardı.

Tim Cook, dünyayı etkisi altına bölge corona virüsün Apple için yarattığı finansal durumlara açıklık getirdi. Cook, iPhone satışlarında yüzde 7‘lik bir düşüş yaşandığını fakat 28,9 milyar dolar değer telefon satışı yapıldığını açıkladı.

iPhone gibi temel mahsul grubu açık havada Apple TV Plus ve AirPods gibi giyilebilir cihazların mali etkisi de yüzleri güldürüyor. Gelen yoğun talepler sonucunda bu mahsul gruplarında da rekor kazanç elde edildiği açıklandı.

28 Mart‘ta sona eren ilk çeyrekte Apple, 58,3 milyar dolar satmak fiyatı üzerinden hisse başına 2,55 dolar kâr elde etti. Bu sonuçlarla beraber Apple, Yahoo analistlerini de geçmeyi başardı. Yahoo analistleri, Apple 2020 birincil çeyrek sonuçlarından 54,7 milyar dolarlık satışla hisse başına 2,28 dolar kâr elde edeceğini düşünüyordu.

Apple’ın şu anki piyasa değeri 1,3 trilyon dolar seviyesinde. Ama Tim Cook, şirketin 2020’nin ikinci çeyreğinde bu salgının etkisinden daha fazla etkileneceğini düşünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.