DOLAR 32,3688
EURO 34,7360
ALTIN 2.397,73
BIST 10.158,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Apple çentiği sevdi: Gelecek Mac’lerdeki iPhone detayı

27.03.2020
A+
A-

Patent başvurusunda Apple, biyometrik sistemin bir dizüstü ve masaüstü bilgisayarda nasıl göründüğünü tasvir etti. Bu çentik şirketin akıllı telefon serisinde bulunan tasarımdan biraz daha farklı. Apple, tanıma modülünün elips, daire, çentik, çokgen bir şekil, bir dizi çokgen şekil, eğrisel bir şekil veya benzeri bir şeklin içine yerleştirilebileceğini söyledi. Çentikli Macbook tasarımında, iPhone’da kullanılan Face ID modülü gibi IR sensörleri kullanılacak. Ek olarak, ergonomik bir tasarım olabilmesi için çentik kısmı döndürülebilir. Böylece doğru bir yüz tanıma elde etmek için bilgisayar ekranını döndürmenize gerek kalmaz.

Çentikli iMac masaüstü bilgisayar tasarımı

Geçtiğimiz yıl planlanan tasarım hala tazeliğini koruyor. Öyle ki Face ID ile 2018 iPad Pro modelinin piyasaya sürülmesinin üstünden bir yıldan fazla zaman geçti. 2018 iPad Pro modellerinde Apple, tabletin dikey veya yatay yönde sorunsuz bir şekilde kullanılmasını sağlamak için Face ID kameraları ve sensörleri ekranın siyah çerçeve kısmına yerleştirdi.

Çentik, kullanıcılar için sorun yaratabilir

iMac ve MacBook kullanıcılarının ekranlarını döndümeleri gerekmese de, ekranda yer alan bir çentik, içeriği keseceği için kullanıcıların iş akışını bozabilir ve dikkat dağıtabilir. Mac, iPhone’un tasarım adımlarını izlerse, Face ID modülü, dizüstü bilgisayarların klavyesindeki Touch ID modüllerinin yerini alabilir.

2020 MacBook Air vs 2019 MacBook Pro performansı

Apple’ın tanıtımı sonrasında 2020 MacBook Air performansı oldukça merak edilmişti. Son yapılan bir 2020 MacBook Air vs 2019 MacBook Pro performans raporu bütün merakı giderecek.

Patentin yayınlanmasına rağmen, şu anda Apple’ın Face ID’yi masaüstüne getirmek isteyip istemediği veya ne zaman ortaya çıkacağı henüz belli değil. Bu tasarım gerçekleşerek piyasaya sürüldüğünde yeni Mac kullanıcıları, bir şifre yazmak zorunda kalmadan bilgisayarda, web sitesinde ve uygulamalarda kolaylıkla oturum açabilir. Aynı zamanda, Memoji ve Animoji gibi özellikleri masaüstüne getirebilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.