DOLAR 32,3652
EURO 34,9611
ALTIN 2.325,56
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Apple AR kaskı ile oyun dünyasına adım atacak Apple’ın üzerinde çalıştığı AR ve VR kaskı hakkında ayrıntı ortaya çıktı. Buna tarafından Apple AR kaskı …

19.06.2020
A+
A-

Bloomberg göre ortaya çıkartılan yeni bilgilere kadar Apple, şu an için N301 kod ismi ile yeni bir artırılmış gerçeklik kaskı üzerinde incelemeler yapıyor. Laf konusu bu N301 kod isimli yeni kask, daha çok Oculus Quest ile benzerlik gösteren bir yapıya sahip. ARM temelini alacak donanımlar ile geliştirildiği belirtiliyor. Anlaşıldığı kadarı ile Apple hem artırılmış realite keza de sanal gerçeklik teknolojilerini bir arada oyun dünyasına dahil etmeye çalışıyor.

Apple, Google’ın yapamadığını yapacak!

Apple, yıllar daha sonra Goolge’ın yapamadığını başarabilecek gibi görünüyor. İşte beklenen Apple Glass özellikleri ve bilinmesi gerekenler!

Sadece Apple AR kaskı yok, oyunların stratejisi ile ilgili de ayrıntı ortaya çıktı. Buna tarafından tıpatıp mobil taraftaki App Store gibi, yeni kask için de oyun mağazası oluşturulacak. Bu mağazanın özelleştirilmiş bir mağaza mı yahut App Store’un kask için desteklenen bir hali mi olacağı konusunda şu an için bir veri bulunmuyor.

Raporda bulunan bir öteki bilgiye göre ise Apple CEO’su Tim Cook, tamamıyla sanal hakikat teknolojisi kullanan bir üründen yandan değil. Bu noktada Apple’ın eski baş tasarım sorumlusu Jonathan Ive’ın da aynı görüşte olduğu ve Tim Cook’un Ive’a katıldığı ifade ediliyor. Bunu sağlamak için gereken tasarımın bütün hazırlanmamasından ötürü de Jonathan Ive’ın AR projesini geciktirdiği yönünde iddialar da söyleniyor.

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Apple zeki gözlük modeli Apple Glass çıkış tarihi ile ilgili detaylar ortaya çıktı. bununla beraber Apple Glass üretimi de başlıyor!

Son olarak belirtme gerekirse N301 kod ismi ile geliştirilen Apple AR kaskı ile birlikte dahası N421 kod isimli farklı bir ürün daha bulunuyor. N421 kod isimli modelin bir kask yok de akıllı gözlük olduğu yönünde açıklamalar da mevcut. Anlaşılan o ama Apple, öbür ekipman seçenekleri sunan AR ve VR ürünleri üstünde çalışmalar gerçekleştiriyor. İlerleyen dönemlerde bu konu ile ilgili daha detaylı bilgiler ortaya çıkmaya devam edecektir.

Çıkış tarihi konusunda ise kask için 2021 ya da 2022 yılı, akıllı gözlük için ise en erken 2023 yılı ifade ediliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.