DOLAR 32,4862
EURO 34,6800
ALTIN 2.406,91
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Tim Cook Türkiye’den memnun değil!

02.11.2018
A+
A-

89 ile 93 milyar dolarlık gelir bekleyen Apple, bu rakamlara rağmen yıl sonu satış hedeflerini tutturamayabilir. Türkiye, Hindistan, Rusya ve Brezilya gibi pazarlarda sıkıntı olduğunu ifade eden Apple CEO’su, bu ülkelerde son dönemde satışların iyi olmadığını dile getirdi.

“Türkiye, Hindistan, Brezilya, son dönemde para birimlerinin zayıflaması nedeniyle, fiyatların yükseldiği bölgeler haline geldiler. Bu pazarlar bizim istediğimiz doğrultusunda büyüme gerçekleştiremiyor. Gelişmekte olan pazarların her biri farklı sorunlara sahip. Bu sorunları tespit edip, üzerine eğilmek gerekiyor.”

Geçtiğimiz süreçte hızlı bir şekilde dolar kurunun yükselmesi ve TL’nin değer kaybetmesi sonucunda, Apple iki kez arka arkaya zam kararı almıştı. MacBook Pro gibi ürünlerde neredeyse iki zamlanan cihazların eskisi kadar rağbet görmemesi de oldukça doğal bir durum. Ağustos ayı sonunda akıllı telefonlara taksit sınırı getirilmesi de, fiyatları artık 5000 TL altına zor düşen iPhone’lar için kötü haber olmuştu.

Bakalım Apple önümüzdeki süreçte nasıl bir yol izleyecek?

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.