DOLAR 32,5541
EURO 34,7341
ALTIN 2.491,66
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Pfizer, ABD’de Aşının 5-11 Yaş Aralığına Uygulanabilmesi İçin Acil Kullanım İzni İstedi

30.09.2021
A+
A-

Aşılama çalışmaları, dünyanın çoğu bölgesinde nüfusun çoğunluğunun aşı takvimini tamamlamasına rağmen devam etmekte. Aşıların engel olduğu ölümler ve ağır hastalıklar yadsınamaz miktarda, ancak delta varyantının riskli yaş grubunu gençler olarak belirlemesinin üzerine endişeler tamamen bitmiş değil. Son dönemde bilim insanlarının gündemindeki en önemli sorunlardan biri de bu.

COVID-19’un 10 bebekten 1’inde hastaneye yatacak kadar sorun yaratabildiği biliniyor. Çocuklar da COVID-19’a karşı daha şanslı olsa da ağır hastalıklı vakalar ve ölümler de yok değil. Bu yüzden bilim insanları bir süredir aşıların uygulanabileceği yaşları düşürmenin bir sakıncası olup olmayacağını tartışmakta. Bir aşı şirketi de yakın zamanda ABD’de 5 yaş üzeri çocuklara aşısının uygulanabilmesi için izin isteyerek bu konuda en önemli adımlardan birini atmış durumda.

Testler başarılı geçmişti:

çocuk coivd-19 aşısı

COVID-19’un geçirdiği mutasyonlar nedeniyle çocukların virüse yakalanma ihtimalinin artması, okulların açılmasıyla birlikte endişeleri daha da alevlendirdi. Birçok aşı üreticisinin gündeminde kendi aşılarının küçük çocuklara uygulanabilip uygulanamayacağını bulmak ve sonuç olumluysa, bunun için gerekli izinleri almak var. COVID-19 aşılarını BioNTech ile ortak olarak üreten ABD’li firma Pfizer, ABD’de aşının 5-11 yaş aralığındaki çocuklara uygulanabilmesi için acil kullanım onayı istedi.

Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız bir haberde, Pfizer/BioNTech aşısıyla yapılan deneylerde aşının 5-11 yaş aralığındaki çocuklarda uygulanmak için güvenli olduğunun ortaya çıktığından bahsetmiştik. Yapılan testlerde yetişkinlere uygulananın 3’te 1’i miktarda doz alan çocuklarda aynı yetişkinlerle aynı miktarda antikor üretildiği ortaya çıkmıştı. Ayrıca 2 bin 268 katılımcı üzerinde gerçekleştirilen deneylerde çocukların aşıyı iyi tolere ettiği ve fiziksel bir sorun yaratmadığı saptanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.