DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

App Store’un 2019’da kazandığı gelir belirlenmiş oldu!

16.06.2020
A+
A-

2008 yılında 500 dilekçe eşliğinde kullanıcıların hizmetine sunulan App Store, 12 yıldır bir başvuru formu mağazası olarak hizmet vermeye devam ediyor. Apple, başvuru formu geliştiren kişilere şimdiye dek toplam 155 milyar dolardan artı para ödedi.

Geçen yıl geliştiricilere toplam 40 milyar dolardan artı ödeme yapan ABD’li teknoloji şirketi, uygulamalarda yer alan ücretli içeriklerin gelirlerini geliştiriciler ile paylaşıyor. Peki Apple geçen sene App Store baştan sona ne değin kazanç elde etti?

Apple, ilgili rapora kadar App Store’un maddi (bedensel) olarak sattığı ürünler ile kullanıcılara sunduğu servislerden 413 milyar dolar kazanç elde etti. 61 milyar dolar ise dijital ürünler ve öteki servisler aracılığı ile kazanıldı.

ABD merkezli ekibin verdiği diğer bilgiler de oldukça acayip. Zira Apple, başvuru formu içerisinde bulunan reklamlardan 45 milyar dolar kazandı. Bu kazançları topladığımızda Apple’ın geçen sene toplam 519 milyar dolar kazandığını görüyoruz.

413 milyar dolarlık kazanç toplam gelirin yüzde 80’ini oluşturuyor. 61 milyar dolarlık gelir ise yüzde 11.8’lik bir katkıda bulunuyor. Geriye kalan 45 milyar dolarlık gelir da bu kazanç pastasının yüzde 8.2’sini oluşturuyor.

Bu istatistiği hazırlayan Analysis Group, dünyanın en büyük zeki telefon pazarı olan Çin’in bu gelire 246 milyar dolarlık bir katkıda bulunduğunu açıkladı. sonuç olarak Çin, App Store’a yüzde 47 oranında bir gelir sağladı.

ABD, 519 milyar dolarlık gelirin sağlanmasında yüzde 27 oranına tekabül eden bir paya sahip. Bu pay, 138 milyar dolar anlamına geliyor. Geriye kalan yüzde 26’lık pay ise öteki ülkelere ait.

Sizce Apple 2020 yılında App Store aracılığı ile ne değin kazanç elde edecek?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.