DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Anoreksiya Nervoza

20.06.2020
A+
A-

Yemeğe küs olan yada olma aşamasında olan Anoreksiya nervoza hastalığına yakalanan ahali her yemekten daha sonra aşırı kilo aldıklarını düşünürler. Hatta yemek yiyecekleri vakit her gıdanın kalorisini hesaplayıp böylece beslenmeyi tercih ederler. Bu hastalığın bundan başka psikolojik yönü yer almaktadır. Bu rahatsızlık genelde genç kadınlarda görülür. Anoreksiya Nervoza’nın tek ölümcül rahatsızlık olma gibi kutup bir yönü vardır.

ANOREKSİYA NERVOZA BELİRTİLERİ

Anoreksiya nervoza hastalığı yaşayanlar yaptıkları sıkı diyetlerle kilo kaybı yaşarlar. aniden gelen aşırı yemek yemek yeme isteği ve beraberinde gelen kusma ricası ile sınanırlar. Vücudun bozulan dengesi yüzünden aşırı kıllanma görülür. Bir noktadan daha sonra uyku problemi çekmeye başlarlar. Zayıfken kilo almasa bile kiloaldıklarını sanırlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.