DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Ankara’da 30 AVM’de Kovid-19 Aşısı Uygulanmaya Baş…

29.06.2021
A+
A-

Başkent Ankara’da yaklaşık olarak 30 AVM’de, koronavirüsle mücadele kapsamında devam eden aşı çalışmaları uygulanmaya başlandı.

Kovid-19’la mücadelede aşı çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor. Sağlık Bakanlığı aşı teşviki kapsamında başlattığı kampanyalara ilgi devam ediyor. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen habere göre, Başkentte 30’a yakın Alış Veriş Merkezinde Kovid-19 aşısı uygulanmaya, bugünden itibaren başlanılacağı belirtildi. 

30’a YAKIN AVM’de KOVİD-19 AŞISI UYGULANACAK

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Kotanoğlu, Kovid-19 aşısı kapsamında yoğun ilgi olduğunu ve bu nedenle AVM’lerde aşı uygulamasının yarından itibaren yapılacağını belirtti. ‘Yerli Aşılama Uygulaması’ olarak adlandırılan çalışmanın vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördüğü belirtildi. 

Aşı olmak isteyen vatandaşların, aşı onay noktalarına gelerek, Kovid-19 aşı formu doldurmaları yeterli olacak. Vatandaşların bir süre istirahat etmesi istenirken, herhangi bir olumsuzluğa karşı 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletiliyor.

Aşılama çalışmasına ilginin oldukça yoğun olduğuna değinen Kotanoğlu, AVM’lerin yanı sıra Yüksek Hızlı Tren Garı, Esenboğa Havalimanı, otogar, sanayi bölgeleri ile büyük askeri birlik ve fabrikalarda yerinde aşı uygulaması başlattıklarını belirterek, ‘İnşallah bu yerinde aşılamayla halkımıza bu hizmeti sunarak, pandemiyi bu aşıyla halledeceğiz’ açıklamasında bulundu.

Kovid-19 aşı uygulamaları verilerine bakıldığında birinci ve ikinci doz olmak üzere toplamda 4 milyon aşının yapıldığına dikkat çeken Kotanoğlu, ‘Hastanelerde, aile sağlığı ile özel tıp merkezlerinde ve üniversitelerde aşı merkezlerimiz var. Halk tarafından oralara yoğun ilgi var. Randevu alarak gidiyorlar. Bizim yaptığımız meblağın büyük bir kısmı oralarda. Biz, buralara gidemeyen, iş yerinde olan çalışanların ayağına götürüyoruz hizmeti. Bu toplam yaptığımızın günlük 4’te ya da 5’te biri. Hedefimiz, aşılamada Ankara’yı yüzde 80’lere ulaştırmak. Hedefimize ulaşana kadar yerinde aşı hizmetine devam edeceğiz’ dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.