DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde Maden Kazası: En Az 20 Ölü

Orta Afrika Cumhuriyeti’nde maden kazası: en az 20 ölü ve yaralanmalar. Detaylar ve gelişmeler için haberlerimizi takip edin.

15.05.2025
A+
A-

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin Kuzeydoğusunda Feci Maden Kazası

Orta Afrika Cumhuriyeti’nin kuzeydoğusunda, Vakaga eyaletine bağlı Gordil kasabası yakınlarındaki bir maden sahasında gerçekleşen ciddi bir toprak kayması sonucu en az 20 madenci hayatını kaybetti. Olay, bölgedeki madencilik faaliyetlerinin güvenlik önlemlerinin yetersizliği ve mevsimsel yoğun yağışların etkisiyle daha da artmış durumda.

Detaylar ve Kurtarma Çalışmaları

Haber kaynaklarına göre, olay yerine sevk edilen arama kurtarma ekipleri, kayıp madencilerin bulunması ve yaşam belirtilerinin tespiti için yoğun çaba sarf ediyor. Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği belirtiliyor.

Güvenlik ve Sebepler

Uzmanlar, özellikle yoğun mevsimsel yağışların olduğu dönemlerde, madencilik faaliyetlerinin uygun güvenlik protokolleri alınmadan yapılmasının büyük riskler taşıdığını vurguluyor. Madencilerin kurallara uygun hareket etmemesi ve güvenlik önlemlerinin yetersizliği, bu tür trajedilere zemin hazırlıyor.

Sonuç ve Önlemler

Bu üzücü olay, bölgedeki madencilik sektörünün denetlenmesi ve güvenlik standartlarının yükseltilmesi gerekliliğini bir kez daha gündeme getiriyor. Yetkililer, olası benzer kazaların önüne geçmek adına acil önlemler alınması çağrısında bulunuyor.

Kaynak: AA / Ahmet Emin Dönmez – Güncel Doğal Afet, 3. sayfa

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.