DOLAR 32,3010
EURO 34,6729
ALTIN 2.407,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Angina Pektoris (Kalp Ağrısı) Nedir?

22.06.2020
A+
A-

Çoğu etkenin bir araya gelmesi sonucunda ortaya çıkan Angina Pektoris, erkeklerde kadınlara oranla 4 kat daha pozitif görülmektedir. Kadınlarda menopoz sonrası bu oranın eşitlenmesi hormonal etkilerin önemini ortaya koyuyor. Angina Pektoris hakkında merak edilenlere haberimizin detaylarından ulaşabilirsiniz…

ANGİNA PEKTORİS (YÜREK AĞRISI) NEDİR?

Angina Pektoris, kan ve oksijenin kalbe ulaşımının beceriksiz olması sonucunda göğüste sızı oluşumuna bahşedilen addır. Çoğunlukla Koroner Atardamar Hastalığında atardamarların daralması ile ilişkilendirilmektedir.

Angina pektoris kalbe yetkisiz kan ve oksijen gelmesi sonucu oluşan göğüs ağrısını açıklayan bir terimdir. Çoğunlukla  koroner arter hastalığında (KAH)  atardamarların (arterlerin) daralmasıyla ilişkilidir. Bu daralma, damarların iç duvarında çeşitli maddelerin birikmesine bağlıdır. Angina Pektoris ile hasta olan kişinin kalbi jurnal faaliyetleri yapmak için tatmin edici kan almasına rağmen egzersiz, şehvetli ya da maddesel gerginlik, artı sıcak ortamlara bağlı olarak çoğalan oksijen gereksinmesine uygun şekilde karşılık veremeyebilir.

ANGİNA PEKTORİS TÜRLERİ

Efor Anjinası Soğuk Anjinası Coşku Anjinası Dinlenme Anjinası Yatma Anjinası Palavracı Anjina Pektoris

ANGİNA PEKTORİS TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Angina Pektoris, hayat tarzının değiştirilmesi ile tedavi edilmeye başlar. Yüksek kan basıncının kontrol altına alınması ve yüksek kolesterolün düşürülmesi, koruyucu önlemler arasında yer almaktadır. Sigara kullanan kişilerin sigarayı bırakması, pozitif kilosu olanların ise kilo vermesi de önemlidir.

aynı zamanda beta bloker ilaçlar, potasyum kanal aktivatörleri, kalsiyum kanal blokerleri, lipid düşürücü ilaçlar, antiplatelet ilaçlar kullanılarak Anjina Pektoris atakları önlenebilir.

İlaç tedavisi ile hastalığın semptomları teftiş altına alınabilir. Ama bu iyice çare için yeterli değildir. Ataklar daha önemli ve sık şekilde seyrediyorsa bypass cerrahisi veya anjiyoplasti gerekebilir.

İLİşKİLİ HABERLER Ramazan'da Kalp Hastalarının Dikkat Etmeleri Gerekenler

Ramazan’da Yürek Hastalarının Dikkat Etmeleri Gerekenler

Kalp Sağlığını Koruyan Baharatlar

Kalp Sağlığını Koruyan Baharatlar

Psikolojik Kalp Çarpıntısına Ne İyi Gelir?

Psikolojik Kalp Çarpıntısına Ne İyi Gelir?

Kalp Çarpıntısına Ne İyi Gelir?

Yürek Çarpıntısına Ne İyi Gelir?

İLİşKİLİ GALERİLER Kalp Sağlığınız İçin Yürüyün!

Kalp Sağlığınız İçin Yürüyün!

Kalp Sağlığını Koruyan 8 Önemli Besin

Kalp Sağlığını Koruyan 8 Önemli Gıda

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Kalp İçin Yardımcı Olduğu İddiası Çürütüldü

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Yürek Krizi Belirtileri Nelerdir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.