DOLAR 32,3689
EURO 34,7941
ALTIN 2.393,12
BIST 10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Android’i çökerten duvar kağıdının sebebi belirlenmiş oldu Android çökerten duvar kağıdı için geldi. Android geliştiricileri konu cihazları güç bir duruma sokan…

01.06.2020
A+
A-

Zeki telefon dünyasında bazı hatalar ortaya çıkabiliyor. Ara Sıra mesajdaki özel bir şahsiyet veya fotoğraf, telefonların kullanılmaz ayla gelmesine sebep oluyor. Yazılımsal olarak etkilenen telefonların, niçin bu şahsiyet ve fotoğraflar aleyhinde kusur yaşandığı ise hep merak ediliyor. En son yaşanan bu hatayla ilgili de Android geliştiricileri izah etme yaptı.

Ortaya meydana çıkan fotoğraf Android cihazlarda duvar kağıdı olarak ayarlandığında telefonun yazılımsal bir hata almasına sebep oluyordu. Android çökerten duvar kağıdı için sebep olarak renkler gösterildi. Konu hakkında yorum yapan geliştiriciler, fotoğrafta bulunan renklerin işlenmesi esnasında kusur meydana geldiğini belirtti. Bu hatanın da Android arayüzünü aracısız etkilendiğini belirtildi. sRGB renk alanında yapılan işlemin, sınırı aşması nedeniyle sorun yaşandı.

Gri tonlu fotoğrafların işlenmesindeki teknikleri anlatan geliştirici Davide Bianco, fotoğrafın x ve y ekseninde, her bir pikselin RGB (kırmızı yeşil mavi) olarak taranarak işlendiğini belirtti. Oysa bu tarama işleminde üç renk için de en yüksek değerinde 255. Fotoğraftaki bazı noktaların da bu sınırı aştığı belirtiliyor. Sınır aşıldığı için de fotoğrafın işlenmesi mümkün olmuyor. Fotoğraftaki sınır aşan noktalar da olması gereken yere çekildiğinde fotoğrafın kalitesinin düşebileceği belirtiliyor.

Hem hatanın başlıca Android 10 yüklü cihazlarda yaşandığı, Android 11 yer alan cihazlarda ise yaşanmadığı söyleniyor.

Baştan belirtmeli ki bu fotoğrafı duvar kağıdı olarak yapmanızı asla önermiyoruz. Fotoğrafı diğer kişilere yollamak ve duvar kağıdı yaptırmak da geri dönülmez durumlar yaşatabilir. Meydana gelecek herhangi bir hatadan SDN sorumluluk sahibi değildir. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.