DOLAR 32,3010
EURO 34,6729
ALTIN 2.407,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Android’den alınan iOS 14 özellikleri

24.06.2020
A+
A-

WWDC 2020 sayesinde Apple dünyasına ait yenilikler dünya ile paylaşıldı. iPhone modelleri için geliştirilen iOS 14 de etkinliğin en uyarı çeken noktalarından biriydi. Yeni özelliklerin duyurulmasının gerisinde, Android modellerinde daha evvelden kullanılan özellikler ortaya çıktı. Bu özelliklerin sayısının oldukça fazla olduğu görülüyor.

Özellikler incelendiğinde, iPhone kullanıcılarını mutlu edecek yenilikler olarak nitelendiriliyor. Ancak her iOS sürümü duyurusunda sonrasında yapılan mukayese, bu sürüm için de yapıldı. İşte ortaya meydana çıkan “benzer” özellikler…

Varsayılan uygulamalarda değişiklik

Bilindiği üzere Android modellerinde, varsayılan olarak modelde kurulu gelen uygulamalardan bambaşka, daha sonra kurulan uygulamaları yeğlemek olası.  Bu özellik senelerdir Android kullanıcıları göre kullanılıyordu. iOS 14 ile getirilen bu buluş, e-posta ve tarayıcı özellikleri için geçerli oldu. Kullanıcılar bu iki gerçekte sınırlı olmak üzere bu özelliği kullanacak.

Bu yenilik bir uçtan bir uca kullanıcılar otomatik olarak açılan Mail ve Safari yerine istediği e-posta uygulaması ve tarayıcıyı kullanmaya başlayacak.

Widgetler iPhone’da

Yıllardır Android modellerde kullanılan bir diğer nitelik de widget olmuştu. Kullanıcıların daha kolay tatbik deneyimi yaşamasını amaçlayan bu minik alanlar kişiselleştirme işlemiyle de kullanıcıların beğenisini kazanmıştı. Uzun zaman de bu özelliğin iOS cihazlarda olmaması eleştiri almıştı. Fakat yeni sürümle birlikte iPhone kullanıcıları, ekranlarında widget kullanmaya başlayabilecek.

Ayrı amaçlarla kullanıcıların karşısına çıkan widgetler, ekran içinde boyutlarına kadar ayarlanabilecek. Widgetlar, Widget Galeri üzerinden ulaşılabilir olacak.

1 2 3 4
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.