DOLAR 32,1986
EURO 35,0205
ALTIN 2.512,76
BIST 10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C

Android ZooPark kullanıcıları tehdit ediyor!

07.05.2018
A+
A-

Her türlü Android akıllı telefon işlevi üzerinde casusluk yapabilen ZooPark; şifreleri, fotoğrafları, videoları, ekran görüntülerini ve verileri WhatsApp, Telegram ve diğer uygulamalar üzerinden kolayca çalabiliyor.

Zararlıyı ilk kez tespit eden Kaspersky Lab, bu zararlının bir devlet tarafından geliştirildiğini ve Orta Doğu’yu hedef aldığını ifade ediyor. Ayrıca, zararlı yazılımın sadece cihaz hesabı ve adres defterindeki kişileri çalan basit zararlılar üzerinden evrimleşerek dördüncü nesle ulaştığının da altı çiziliyor.

Bir önceki nesilde ise anahtar kayıtları, pano verileri, internet tarayıcı verileri, bellek kartı içerikleri, arama kayıtları, sesler ve Telegram gibi güvenli uygulamalardan veriler gözetlenip çalınabiliyordu. Hatta kullanıcının haberi olmadan fotoğraf, video, ses ve ekran görüntüleri bile ele geçirilebiliyor. Gizlice aramalar yapılması, metin mesajı gönderilmesi ve komut başlatılması da cabası.

Kaspersky Lab şimdiden zararlının en az 100 hedefte görüldüğünü ve bu hedeflerin özellikle seçildiğini paylaşıyor. Hedeflerin kim veya kimler olduğu da muallak. Öte yandan, bu saldırıları başlatan devlet hakkında güvenlik şirketi ser verip sır vermiyor. Ek olarak, ZooPark’ın bir gözetleme araçları tedarikçisinden alındığı ve devlet eliyle geliştirilmediği de açıklananlar arasında. Bu tip araçların özellikle Orta Doğu hükümetleri arasında oldukça popüler hale geldiğine de dikkat çekiliyor.

Siber tehditler karşısında ne kadar güvendeyiz?
Siber tehditler karşısında ne kadar güvendeyiz?

Yapılan toplantıyla beraber Türkiye’nin ve çevresindeki ülkelerin ne kadar güvende olduğu belli oldu? Siber tehditler söz konusu olduğunda ülkemiz ne durumda? Ne kadar güvendeyiz?

Önümüzdeki günlerde Zoopark hakkında daha fazla detayın paylaşılıp paylaşılmadığını hep birlikte göreceğiz. Görünen o ki akıllı telefonlar her geçen gün casusluk için çok daha önemli hale gelen hedefler olarak karşımıza çıkıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.