DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Android Studio 4.0 çıktı! Android 11 hazırlıkları! Android 11 için hazırlıklar devam ederken, geliştiriciler için Android Studio 4.0 çıktı. İşte devlete ait …

29.05.2020
A+
A-

Uygulamalara eklenen animasyonlar, kullanıcı deneyimine olumlu bir etki sağlıyor. Fakat, geliştiricilerin kullanıcı arayüzündeki canlandırma ve hareketleri en iyi ışık halkası getirmesi fazla kolay değil. Android Studio 4.0 ile gelen Hareket Düzenleyicisi doğruca geliştiriciler bunu reel zamanlı olarak görebiliyor.

Ek olarak Düzen Doğrulaması özelliği geliştiricilere sunuldu. Android cihazlar onlarca öbür ekran boyutunda ve çözünürlükte karşımıza çıkıyor. Son dönemde birçok telefon birbirini tekrar ediyor olsa da, Xperia 1 gibi süper yüksek / geniş telefonların yanı sıra Galaxy Fold gibi katlanabilir çözümler satışa sunuldu.

Ahenk Doğrulaması ile geliştiricilerin, uygulamanın tüm ekran boyutları ile ahenkli halde olmasını sağlaması kolaylaşıyor. Kullanılan Android SDK sürümüne bakılmaksızın Java 8 desteği ile karşımıza meydana çıkan Android Studio 4 sürümünü indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.